Férfi vízi: kiélezett meccs, egy góllal megvertük a spanyolokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 20:54
null
Parázs csata zajlott a vízben, a mieink jöttek ki belőle győztesen (Fotó: Koncz György)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a Margitszigeten zajló Vodafone-kupa második napján 12–11-re legyőzte Spanyolországot. A mieink – akik csütörtökön két góllal legyőzték Ausztráliát – szombaton az olaszok ellen szállnak vízbe a tornagyőzelemért.

 

A mieink a Vodafone-kupa második napján a spanyolokkal csaptak össze, akik kiélezett, parázs meccset játszottak Benedek Tibor csapatával. Az első negyedet a magyar válogatott egy góllal megnyerte (4–3), s mint később kiderült, ez döntőnek bizonyult, hiszen a többi játékrész döntetlenre végződött – de nem volt ez a mérkőzés ilyen egyszerű.

A második nyolc percben három góllal elhúzott a magyar csapat (6–3), ám a spanyolok nem törtek meg, a nagyszünet után egyenlítettek (6–6). A folytatásban Vámos Márton és Madaras Norbert találatival ismét kétgólos előnyre (8–6) tettek szert a mieink, a 2009-es világbajnokság ezüstérmese azonban fordított (8–9).

A hajrában a Varga testvérek vették vállukra a csapatot, vezérletükkel a magyarok ismét átvették a vezetést, az i-re a pontot pedig Bedő Krisztián tette fel egy gyönyörű góllal (12–10). A spanyolok a végjátékban szépítettek, és az utolsó másodpercekben még az egyenlítésre is volt némi esélyük, de végül a mieink sikerét hozta a találkozó. A magyar csapat legeredményesebb játékosának három találattal Varga Dénes bizonyult.

A Vodafone-kupa harmadik fordulójában szombaton az olaszokkal játszunk, akik pénteken 7–6-ra megverték az ausztrálokat. Ez a meccs dönt a tornagyőzelemről.

FÉRFI VÍZILABDA
VODAFONE-KUPA (MARGITSZIGET)
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG
1211 (4–3, 2–2, 4–4, 2–2)
Hajós uszoda, 3200 néző. Vezette: Kuretasz (görög), Flahive (ausztrál)
MAGYARORSZÁG:
Nagy V. – VARGA DÉNES 3, Erdélyi, Varga Dániel 1, Bedő 1, Madaras 1, Gór-Nagy. Csere: VÁMOS 2, Hosnyánszky 1, NÉMET T. 2, Manhercz K., Angyal 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
SPANYOLORSZÁG: I. Aguilar – Minguell, ESPANOL 2, X. Garcia 1, Szirányi 1, Echenique 2, Roca. Csere: Tahull, V. Gutiérrez, MALLARACH 3, S. Mora. F. Fernández 2. Szövetségi kapitány: Gabi Hernández
Gól – emberelőnyből:
13/4, ill. 12/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Roca (24. p.), Gór-Nagy (31. p.), Varga Dénes (32. p.), Minguell (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: Fontos, hogy ismét fel tudtunk állni nehéz helyzetekből, és végül nyertünk. Nehéz dolga volt a csapatnak, hiszen Hárai Balázs pihent, hogy a másik két center eldönthesse, melyikük kerül a vb-keretbe, és habár mindketten jól teljesítettek – azaz nem könnyítették meg a dolgomat –, azért Háraival erősebbek vagyunk. Kicsit lelassult a játékunk, a zónavédekezésünk sem volt olyan erős, mint előző nap, úgyhogy van még előrelépési lehetőségünk.
Gabi Hernández: – Igyekeztünk szoros meccset játszani, tudtuk, hogy folyamatosan javulnunk kell ahhoz, hogy az utolsó negyedben legyen esélyünk a győzelemre. Mivel nem megyünk a világbajnokságra, számunkra borzasztó ez a nyár, amelyet viszont igyekszünk felhasználni arra, hogy a legjobban felkészüljünk januárra, az Európa-bajnokságra, hiszen ott is lehet olimpiai kvótát szerezni, márpedig Rio a legfőbb célunk.

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Olaszország–Ausztrália 7–6
(2–0, 1–2, 1–1, 3–3)

Az állás: 1. Olaszország 4 pont (15–10-es gólkülönbség), 2. MAGYARORSZÁG 4 (22–19), 3. Ausztrália (14–17), 4. Spanyolország 0 (15–20)

A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat: strandvízilabda-gálamérkőzés, 12.00, Magyarország–Ausztrália női válogatott mérkőzés, 13.00, Gyerekmérkőzés, 14.40. Magyar juniorválogatott–magyar ifjúsági válogatott, 16.00, Ausztrália–Spanyolország, 17.30, MAGYARORSZÁG– Olaszország, 19.30

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Decker Attila, Nagy Viktor (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (RacioNet-Honvéd, ősztől Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (mind ZF-Eger), Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mind Szolnok), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Nagy Ádám (UVSE-Hunguest Hotels), Német Toni (VasasPlaket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik