Férfi vízi: hazai medencében vágtunk vissza az ausztráloknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 20:51
null
Madarasék az ausztrálok legyőzésével kezdtek (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
A magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztráloktól elszenvedett vereséggel zárta a világliga hatodik helyet hozó nyolcas döntőjét, a csütörtöktől szombatig tartó margitszigeti Vodafone-kupán pedig éppen ellenük játszotta az első meccset. Ezúttal a mieink bizonyultak jobbnak, és 10–8-ra nyertek.

A világliga huszonöt méteres pályája után a Vodafone-kupán – akárcsak a szlovákok elleni múlt heti felkészülési meccsen – újra 30 méteres medencében játszik a férfiválogatott, és a három nap Benedek Tibor szövetségi kapitány számára is fontos a gyakorlás, illetve a csapatkijelölés szempontjából. A vb-kerettel kapcsolatban a szakember elmondta, várhatóan a tornát, esetleg a jövő keddi magyar–ausztrál felkészülési meccset követően nevezi meg a tizenhárom kiválasztottat.

Hat percig nem született gól a mérkőzésen, aztán Hosnyánszky Norbert emberelőnyben talált be az ausztrálok kapujába. Még a szünet előtt Hárai Balázs szép találatával dupláztuk meg az előnyünket. A folytatásban a vendégek a Magyarországon légióskodó Joseph Kayes révén tudtak szépíteni. Varga Dénes egy bombagóllal állította vissza a különbséget (3–1).

A harmadik játékrész igazi gólparádét hozott, kilenc találatot is láthatott a kilátogató szép számú közönség. A Varga testvérek mellett Szivós Márton is beindult, így 8–4-re elhúztunk. Az ausztrálok kettős emberelőnyt értékesítve zárkóztak fel a záró nyolc perc előtt. Az ellenfél Joel Swift harmadik góljával feljött mínusz egyre (9–8), egyenlíteni azonban nem tudott, Varga Dénes találata zárta le az összecsapást. 10–8

FÉRFI VÍZILABDA
VODAFONE-KUPA (MARGITSZIGET)
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA 10–8 (2–0, 1–1, 5–4, 2–3)
Hajós uszoda, 3000
néző. Vezette: Kuretasz (görög), Peris (horvát)
Magyarország: LÉVAI – Gór-Nagy, SZIVÓS M. 2, VARGA DÉNES 3, HÁRAI 2, Varga Dániel 1
Madaras. Csere: Angyal, Erdélyi 1, Hosnyánszky 1, Vámos, Bedő
Ausztrália: Clark – Younger 1, Roach, Campbell 1, SWIFT 3, Ford, Howden. Csere: Kayes 1, Power, COTTERILL 1, W. Miller, J. Gilchrist 1
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill 1/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Power (28. p.), Gór-Nagy (29. p.), Ford (30. p.)
MESTERMÉRLEG
BENEDEK TIBOR, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Aminek nagyon örülök, az a kiegyensúlyozottságunk, amit szerettem is volna látni a vízben. Ha nem lövünk gólt, akkor nem is kapunk, amikor vezetünk, és feljön az ellenfél, akkor ismét meg tudunk újulni, ebben voltunk még. Tudunk még fejlődni az emberelőnyben, emberhátrányban, kaptunk olyan gólt, amit nem szerettem volna, de összességében az a kép és küzdeni tudás, amit szerettem volna látni, az jellemezte a csapatot. Nehéz összehasonlítani az ausztrálok elleni két meccset, mert az ötödik-hatodik helyért ment két csalódott csapat között, és egy olyan meccs mindig más képet mutat, mint amikor tiszta lappal kezdesz egy tornát.
ELVIS FATOVIC, az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya: – Szoros meccs volt. Kezdetben azzal küzdöttünk, hogy csak passzolgattunk, de keveset lőttünk és akkor is gyengén próbálkoztunk. Amikor rájöttünk, hogy képesek vagyunk a saját stílusunkban játszani, addigra késő volt. Ugyanakkor hasznos tapasztalat volt ez a mérkőzést, hiszen ez tényleg a vízilabda temploma számunkra. A világliga döntő után és a világbajnokság előtt ez az egyetlen tornánk – ráadásul hosszabb pályán –, úgyhogy itt kell kijavítanunk a hibánkat.

Olaszország–Spanyolország 8–4 (2–1, 2–3, 1–0, 3–0)

A TOVÁBBI PROGRAM
Péntek: Olaszország–Ausztrália, 17.30, MAGYARORSZÁG–Spanyolország, 19.30
Szombat: strandvízilabda-gálamérkőzés, 12.00, Magyarország–Ausztrália női válogatott mérkőzés, 13.00, Gyerekmérkőzés, 14.40. Magyar juniorválogatott–magyar ifjúsági válogatott, 16.00, Ausztrália–Spanyolország, 17.30, MAGYARORSZÁG– Olaszország, 19.30

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Decker Attila, Nagy Viktor (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (RacioNet-Honvéd, ősztől Debrecen)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (mind ZF-Eger), Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mind Szolnok), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Nagy Ádám (UVSE-Hunguest Hotels), Német Toni (VasasPlaket)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik