Női vízi Eb: a mieink franciája és a franciák magyarja egymás ellen az ötödik helyért

PATAI GERGELY (BERGAMO)PATAI GERGELY (BERGAMO)
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 12:50
null
Mahieu Geraldine és Mihók Attila szövetségi kapitány (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar női pólóválogatott szombaton Franciaországgal csap össze az ötödik helyért Eindhovenben az Európa-bajnokságon. A francia származású, magyar válogatott Mahieu Geraldine lapunknak nyilatkozott.  

– Hogy van lelkileg?
– Sokkal jobban, mint az olaszok elleni negyeddöntő másnapján – válaszolta Mahieu Geraldine. – Nem szabad már sírni, mindannyiunknak túl kell lépnünk azon, ami történt, mert közeleg a vébé, amely új esélyt kínál a kvótaszerzésre. Élnünk kell vele!

– Mire tudják felhasználni a helyosztókat?
– Nemcsak csapatként szeretnénk fejlődni, hanem egyénileg is, nekem például minél több ötméterest kell kiharcolnom, és ha hibázom védekezésben, akkor gyorsan javítani. Már a dohai felkészülés részeként tekintünk ezekre a meccsekre, nincs sok időnk, úgyhogy kihasználunk minden alkalmat.

– Milyen lesz a francia himnuszt hallgatni a szombati mérkőzés előtt?
– Biztosan különös, talán emlékek is előtörnek majd, de a vízben már nem számít, hogy kik játszanak a másik oldalon, mert nem az ellenféllel foglalkozom. Egyébként jelentősen átalakult a francia keret, ebben a csapatban már nincs sok barátom, így könnyebb lesz helyén kezelni az érzelmeket.

VÍZILABDA
• NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG (EINDHOVEN)
17.30: MAGYARORSZÁG–Franciaország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik