Női vízilabda: a magyar válogatott edzőmérkőzésen elverte Kínát

Vágólapra másolva!
2023.12.16. 19:53
A januári Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott edzőmérkőzésen 13–8-ra nyert szombaton Kína legjobbjai ellen az egri Bitskey-uszodában.

Biztatóan kezdte decemberi felkészülési programját a magyar női vízilabda-válogatott, amely szombati első edzőmérkőzésén végig vezetve, simán verte meg Kínát Egerben, miközben többen vírusfertőzés miatt nem állhattak rendelkezésre. A Mihók Attila, Cseh Sándor kettős ezen a találkozón debütált a nemzeti csapat élén, és az összképet tekintve elégedettek lehetnek a szakemberek – bár mindig lehet javítani a játékon, hiszen a bal szélről nyolc lövést engedtünk Jen Szi-jának, aki négy góljával a vendégek legeredményesebbje volt, valamint a második félidőben kétszer is lefordultak a kínaiak, mindkettőből Csung Csi-jum talált be.

No, de foglalkozzunk a pozitívumokkal, mert abból volt lényegesen több! Nagyszerű első negyeddel kezdtünk, a játékrész végére négygólos előnyt alakítottunk ki, az eredményes támadások mellé Magyari Alda rendkívül hatékony kapusteljesítménye is kellett – az ellenfél rövid időre kapuscserével is próbálkozott. A második negyedben két emberelőnyt kihasználva közelebb zárkóztak a vendégek, ám Magyari a nagyszünet előtt ötméterest védett, miközben a kínaiak többnyire a centert keresték támadásaik során – általában sikertelenül.

A félidőben 6–3-ra vezetett a magyar válogatott, amely a harmadik negyedben látványos gólokat szerzett: Mahieu Geraldine a védők szorításában, a kapunak háttal fordult és talált be, majd megúszás után Keszthelyi Rita emelte át a kínai kapust. A háromgólos előnyt megduplázták a mieink, a különbséghez hozzájárult az összességében stabil védekezés is, beleértve a blokkokat, melyekből ebben a szakaszban az Egerben játszó Szilágyi Dorottya szállította a legtöbbet. Ezután valamelyest csökkent a koncentráció, a kínaiak először lőttek egymás után két gólt, de egy-egy újabb magyar találatnak köszönhetően egy percig sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Női válogatottunk végül 13–8-ra nyert, Keszthelyi öt góllal abszolút vezére volt a mieinknek, a többi találat további nyolc játékosunk között oszlott meg.

Az előjelek tehát jók a két csapat fővárosi ütközete előtt, vasárnap 14.45-től a Komjádi uszodában találkoznak a felek.

VÍZILABDA
NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KÍNA 13–8 (5–1, 1–2, 5–3, 2–2)
Eger, 400 néző. V: Debreceni, Kovács S.
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – SZILÁGYI D. 1, DOBI 1, Tiba, Mahieu 1, KESZTHELYI 5, Kuna. Csere: Maczkó (kapus), Gurisatti 1, Leimeter 1, Horváth B. 1, Mészáros-Farkas 1, Peresztegi-Nagy 1, Faragó K. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor, Mihók Attila
KÍNA: Tung Ven-hszim – Lu Ji-ven, JEN SZI-JA 4, Li Ce-ki, Vang Hszüan 1, Vang Huan 1, Csang Csing. Csere: Csang Csie-csi (kapus), Jen Jing, CSUNG CSI-JUM 2, Vong Si-jum, Hszie Li-ji, Nung Szan-feng. Szövetségi kapitány: Salvador Gómez
Emberelőny-kihasználás: 7/3, ill. 8/3. Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/0. Kipontozódott: Li Ce-ki (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila: – Remekül kezdtünk, de az ellenfél végig tapadt ránk, viszont így játékban és érzelmileg is nagyon jól szolgálta a felkészülésünket a mérkőzés. A nagyszünet után ritmust kellett váltanunk, hogy higgadtan gyakorolhassuk, amit megbeszéltünk. Hoztunk egy-két újdonságot, amire szükség is volt, hiszen négy napja edzünk a kínaiakkal, úgyhogy szinte annyira ismernek minket, mint mi saját magunkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik