Férfi vízilabda: Hárai visszatért; itt a magyar válogatott Eb-kerete

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.22. 13:42
null
Megfiatalított kerettel utazik az Eb-re a férfiválogatott (Fotó: waterpolo.hu)
Kihirdette a zágrábi Európa-bajnokságra utazó magyar férfi vízilabda-válogatott keretét Varga Zsolt szövetségi kapitány – olvasható a waterpolo.hu-n.

A megfiatalított nemzeti együttesben a hat fukuokai világbajnok mellett hat junior-világbajnok is helyet kapott – közülük Vigvári Vince és Molnár Erik a felnőtt vb-n aranyérmes csapatnak is a tagja volt. A visszatérők között találjuk a rutinos centert, a 2013-ban vb-címet nyerő Hárai Balázst, illetve Burián Gergelyt, aki a 2022-es Eb-n alapember volt, de a fukuokai vb-n nem fért be a válogatott keretébe.

„Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes – mondta Varga Zsolt szövetségi kapitány a névsor kihirdetését követően. – Emellett természetesen azt vettem leginkább figyelembe, hogy a védekezésben így tudunk a legstabilabbak lenni, mert egyértelműen ezen lesz a fókusz.”

A kapitány elmondta, karácsony után azonnal folytatódik a felkészülés, akik most tartaléksorba kerültek, azok is maradnak a fedélzeten, hiszen a rajtig bármi megtörténhet. A fukuokai vb-csapat kulcsemberei közül Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő kéthetes pihenőt kapott, míg Német Toni folytatja a regenerációt őszi műtétjét követően.

A 2024-es férfi vízilabda Európa-bajnokságot január 4. és 16. között rendezik a horvátországi Zágrábban és Dubrovnikban. A magyar válogatott a B-csoportban kapott helyet, Olaszország, Grúzia és Görögország ellen vívhatja ki a negyeddöntőbe jutást.

MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A 2024-ES ZÁGRÁBI EB-RE
KAPUSOK:
Bányai Márk (Szolnoki Dózsa), Gyapjas Viktor (BVSC)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Burián Gergely (Vasas), Fekete Gergő (Ferencváros), Hárai Balázs (OSC), Kovács Péter (BVSC), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Pohl Zoltán (Ferencváros), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa), Tátrai Dávid (BVSC), Varga Vince (Ferencváros), Vigvári Vendel (Ferencváros), Vigvári Vince (OSC), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik