Tenisz: Makk Péter továbbjutott, Nagy Adrienn kiesett Párizsban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 16:30
Címkék
Makk Péter sikerrel vette az első akadályt a Roland Garroson: a 18 éves magyar teniszező a japán Micui Sunszukét győzte le 6:1, 7:5-re, míg Nagy Adrienn amerikai ellenfelével szemben két játszmában maradt alul a salakpályás junior Grand Slamen.

B. V. – utanpotlassport.huMindkét főtáblás magyar játékos pályára lépett a Roland Garros juniorversenyének első napján. A párosban Australian Open-győztes Nagy Adrienn a főtábláról indult, míg az elmúlt hetekben pazar formát mutató Makk Péter a selejtezőből küzdötte fel magát a párizsi tornára.B. V. – utanpotlassport.huMindkét főtáblás magyar játékos pályára lépett a Roland Garros juniorversenyének első napján. A párosban Australian Open-győztes Nagy Adrienn a főtábláról indult, míg az elmúlt hetekben pazar formát mutató Makk Péter a selejtezőből küzdötte fel magát a párizsi tornára.

Makk Péter magabiztosan vette az első akadályt a junior Roland Garros főtábláján
Makk Péter magabiztosan vette az első akadályt a junior Roland Garros főtábláján

Makk Péter magabiztosan vette az első akadályt a junior Roland Garros főtábláján

A két ausztriai salakos tornán is diadalmaskodó fiú nem kapott egyszerű ellenfelet a nyitókörben: a világranglistán 13. helyen álló japán Micui Sunszukéval találta szemben magát. A találkozó azonban nem is indulhatott volna jobban, Makk rögtön az elején 4:0-ra elhúzott, majd magabiztosan 6:1-re nyerte az első szettet.

A második játszmában sokkal kiegyenlítettebb játék folyt, és bár a jelenleg legmagasabban rangsorolt juniorkorú férfi versenyző háromszor is elvesztette az adogatását, 7:5-re megnyerte az első szettet, ezzel pedig sikeresen mutatkozott be a Garros főtábláján. A legjobb 32 között pedig a hazai színekben versenyző Nicolas Tepmachhal találkozik.

Nem jött össze ugyanakkor a sikeres rajt Nagy Adriennek. A viszonylag sima, 6:3-as első játszmát követően a szorosabb másodikat sem tudta megnyerni a világranglista 16. helyén álló amerikai Emma Navarro ellen. Párosban viszont majd javíthat a dél-koreai Park Szo-hjun oldalán, ahogyan Makk is bizonyíthat a román Nini Gabriel Dica partnereként.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik