Nyílt vízi úszás: kihirdették a jövő évi vk állomásait

Vágólapra másolva!
2023.11.14. 20:20
null
Fotó: Getty Images
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (World Aquatics) kihirdette a nyílt vízi úszók jövő évi világkupa-sorozatának állomásait.

 

A World Aquatics honlapján jelentette be, hogy az öt állomásból álló sorozat jövőre Egyiptom egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, a Soma Bay-félszigeten rajtol március 23-24-én, majd hasonlóan festői környezetben folytatódik, ugyanis két hónappal később a Szardínia északi részén található Golfo Aranci település partjainál rendeznek vk-t.

Június első hétvégéjén az úszók Portugáliába látogatnak a már jól ismert Setúbal kikötőbe, amely idén szintén az egyik állomása volt a sorozatnak, valamint 2012-ben, 2016-ban és 2021-ben is olimpiai kvalifikációs torna helyszínéül szolgált. A negyedik állomásra Hongkongban, míg az utolsó megméretésre az izraeli Eilat városában kerül sor, melynek pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Husszein al-Musszalam, a World Aquatics kuvaiti elnöke elmondta, hogy a helyszínek igazán különleges évet ígérnek a nyílt vízi úszásnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik