Nyílt vízi úszás: Az Európa-bajnokságra készülök – Olasz Anna

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 21:56
null
Olasz Anna nem tartja reálisnak az olimpiai részvételt (Fotó: Szabó Miklós)
Nem látja reálisnak a párizsi olimpiára való kijutást a nyílt vízi úszó Olasz Anna, akinek idén így az Európa-bajnokság lesz a főversenye.

 

A 30 éves szegedi versenyző szombaton Fábián Bettina és Szimcsák Mira mögött a harmadik legjobb magyar lett a Madeirában rendezett világkupaversenyen, így nem lehet ott a februári dohai világbajnokságon, ahol ki lehet harcolni az ötkarikás indulást.

„A legbosszantóbb az egészben, hogy a tavalyi világbajnokság óta először éreztem magamat jó formában. Élveztem a felkészülést, az edzéseket, mentálisan és fizikálisan is rendben voltam. Az edzőm és a környezetem is úgy gondolta, sikerülni fog, mert régen láttak ennyire jó állapotban” – nyilatkozta hétfőn a Kossuth Rádióban a tokiói olimpián negyedik Olasz Anna, aki 2013 után először nem lesz ott egy nagy világversenyen.

Hozzátette, egy „egyperces rossz” szakasz miatt alakultak így a dolgok a vk-viadalon, volt egy rossz helyezkedése, ami után kicsit víz alá is került.

„Hasonló érzések voltak bennem, mint a kazanyi verseny után, szörnyű volt, most pedig újra meg tudott lepni a sportág. Nem egyszerű helyzet, de én továbbra is szeretek úszni” – elevenítette fel a 2015-ös olimpiai kvalifikációs vb-t Olasz Anna, aki akkor Risztov Éva mögött éppen lemaradt a kvótáról, igaz, végül néhány héttel a riói játékok előtt szabadkártyásként megkapta a lehetőséget.

Olasz Anna már csak abban az esetben lehetne ott a párizsi játékokon, ha két honfitársa nem szerezne kvótát Dohában, ő pedig medencében 800 vagy 1500 méter gyorson megússza a szintidőt, ezzel kapcsolatban viszont úgy fogalmazott, „reálisan nézve a dolgokat nincs esély arra, hogy ott legyek az olimpián.”

„Az Európa-bajnokságra legalább kijutottam, és nem szeretném egy rossz versennyel befejezni. A szezon után valószínűleg vége az úszásnak, persze a koronavírus-járvány alatt megtanultam, hogy bármi elképzelhető, de most azt mondom, idén az Eb-re készülök” – tette hozzá a magyar versenyző, aki korábban már jelezte, hogy a tervei szerint Párizs után fejezné be.

Olasz Anna ugyanakkor leszögezte, „minden képzeletét felülmúlta”, amit az elmúlt 15 évben elért a sportágban – többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes –, a legfontosabb számára pedig, hogy kivívta azok elismerését, akik számítanak neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik