Úszás: a bíróság elutasította Szilágyi Zoltán feljelentését

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 11:57
null
Képünk illusztráció
A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, azaz jogerősen kimondatott, hogy a Magyar Úszószövetség által felállított, Szilágyi Liliána ügyével foglalkozó Eseti Bizottság nem követett el sem rágalmazást, sem becsületsértést; az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette – derül ki a szövetség szerkesztőségünkbe kedden eljuttatott leveléből. Mint ismert, Szilágyi Zoltán rágalmazás és becsületsértés miatt tett büntető feljelentést a bizottság valamennyi tagja ellen az őt elmarasztaló megállapításaik nyilvánosságra hozatala után.

 

A múlt héten hozott végzés az indoklásában egyértelműen kimondja, hogy bizonyos ügyekben eljáró testületek adott esetekben kénytelenek olyan megállapításokat megfogalmazni, amelyek ugyan sérthetik az eljárás alá vont személy jó hírnévhez fűződő jogait, ám nagyobb érdek fűződik ahhoz, hogy ezeket a tényeket megosszák a közvéleménnyel – olvasható a Csurka Gergely úszószövetségi sajtófőnök jegyezte közleményben.

A végzés külön kitér arra, hogy az Eseti Bizottság minden tekintetben jog szerint járt el, így megállapításait a tanúmeghallgatások mellett egy korábban született, jogerős bírósági ítéletre alapozta, amely egyértelműen kimondta, hogy Szilágyi Zoltán milyen cselekményeket követett el kiskorú lánya sérelmére korábban.

A korábbi, az Eseti Bizottság számára is hivatkozási alapként szolgáló ítélet szerint „A bíróság megállapította, hogy dr. Szilágyi Zoltán Szilágyi Liliána irányában tettlegességig elmenő agresszív magatartást tanúsított, továbbá megállapította, hogy dr. Szilágyi Zoltán kisebbik gyermeke, Szilágyi Gerda fejlődését veszélyezteti.”

A bizottság tavaly március 30-án hozta nyilvánosságra vizsgálatának eredményét. A jelentés tartalmának megismerését követően a Magyar Úszószövetség elnöksége a rendezvényein nem kívánatos személynek nyilvánította Szilágyi Zoltánt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik