Női kézi: Kezdünk újra összeállni – Szilágyi Zoltán

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 06:50
Szilágyi Zoltán szerint kezd újra összeállni a DVSC játéka (Fotó: Török Attila)
Az újabb éremszerzés volt a DVSC célja, így elégedetten zárta a Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjét.

– Az előző idényhez hasonlóan most is bronzérmesként zárták a Magyar Kupa négyes döntőjét, és csakúgy, mint tavaly tavasszal, az idei elődöntőben is kis híján elkapták a Győrt. Hogyan értékeli a tatabányai kupahétvégét?     
– Sikeres és jó final fourt tudhatunk magunk mögött. Az éremszerzés volt a célunk, így egyértelműen elégedettek lehetünk – válaszolta a bajnoki és Magyar Kupa-bronzérmes, Bajnokok Ligája-szereplő Debrecen női kézilabdacsapatának edzője, Szilágyi Zoltán. – Attól függetlenül, hogy nem jutottunk be a döntőbe, nem panaszkodhatunk az első mérkőzésre sem. Bár már hat góllal is vezetett a Győr, sikerült visszakapaszkodnunk és lehetőségünk volt a bravúrra is, de sajnos a végjátékban olyan hibákat követtünk el, amiket az ellenfél kihasznált. A sorsdöntő szituációkban jobb döntéseket hoztak a győriek, ennek tudható be a győzelmük. Önmagában az, hogy ennyire partiban voltunk velük, természetesen dicséretes, miközben fájó is, hogy amikor lehetőségünk van győzni a Győr ellen, rendre nem tudjuk kihasználni.

– Az elmúlt időszakban a Magyar Kupa mellett a bajnokságban is több olyan találkozó volt, amikor reális esélyük nyílt a sikerre az ETO-val szemben, hiába. Ennek leginkább mentális akadályai vannak?     
– Nagyon bíztam benne, hogy a február elején a Bajnokok Ligája-csoportkörben a Győr felett hazai pályán aratott győzelmünk után átszakadt a gát, és ha legközelebb is megteremtjük a lehetőséget a bravúrra, újra élni tudunk vele. Talán azon múlik, hogy a győriek jóval rutinosabbak nálunk, klasszis játékosaik a legélesebb szituációkban is többségében jó döntéseket hoznak, mivel jobban hozzá vannak szokva ezekhez a helyzetekhez, mint mi. Úgy látszik, nekünk még mindig meg kell tanulnunk kihasználni ezeket a lehetőségeket.

– A hét végén újabb jelentős erőpróba vár önökre a Bajnokok Ligájában a norvég Vipers ellen. Mit vár a negyeddöntőbe jutásért vívott párharctól?     
– Tisztességesen és jól felkészülünk. Mindenképpen pluszmotivációt ad nekünk, hogy az elmúlt három év BL-győztese látogat a Hódosba, ez nagy dolog mindannyiunknak, a norvégok ellen is szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül értünk el jó eredményeket az elmúlt időszakban. A Vipers hullámzóan teljesített a Bajnokok Ligájában, de az elmúlt idényekben is ez volt jellemző rá, akkor került jó formába, amikor a legfontosabb időszak következett. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg kell küzdenünk minden egyes gólért, és az sem kérdés, hogy a norvégok a párharc esélyesei. Ettől függetlenül ugyanúgy megyünk neki ennek a párharcnak is, mint a csoportkörben, amikor esélyesebb riválisokkal küzdöttünk meg. Szeretnénk szoros csatát vívni, ha ez sikerül, a végén bármi előfordulhat, ebben bízunk.

– Olyan állapotban és formában van most a csapata, ahogyan azt az idény előtt eltervezte?     
– Nehéz erre válaszolni, mert tulajdonképpen sodródtunk az eseményekkel. Tavaly nyár elején még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán a BL-ben játszhatunk, nem is azt terveztük. Aztán jött a lehetőség, így onnantól ennek kellett megfelelnünk, végig szerda-szombat ritmusban játszottunk, ami embert próbáló feladat. Először tapasztaljuk ezt meg, tizennégy meccs a Bajnokok Ligájában, mellette magyar bajnoki és kupatalálkozók, kemény időszakaink voltak és vannak, de sikerült ráállnunk erre a ritmusra. Megtaláltuk azt a csapatszerkezetet, ami jól működik, viszont Hámori Konszuéla februári sérülésével az egészet át kellett szervezni. Szabó Nina visszatért az MTK-s kölcsönjátékból, így meg kellett keresnünk azokat a felállásokat, amelyekkel hasonlóan hatékonyak vagyunk – úgy látom, kezdünk újra összeállni és nagyon bízom benne, hogy ez egyre jobb és jobb lesz az idény hátralévő részében.

Szabó Nina, a DVSC irányítója:
„Nagyon élveztem a játékot a bronzéremért vívott mérkőzésen a Mosonmagyaróvár ellen, eksztázisba kerültem és ez nagy erőt adott. Igazi csapatként küzdöttünk, hatalmas energiák szabadultak fel bennünk. Szeretnénk minden meccset úgy lejátszani, mint a Magyar Kupa-helyosztót, remélem, ebből csak profitálunk az idény hátralévő részében.”

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Rájátszás (a negyeddöntőbe jutásért)
1. mérkőzések
Március 16., szombat
16.00: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–Brest Bretagne Hb (francia) (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
18.00: RK Krim Mercator Ljubljana (szlovén)–CSM Bucuresti (román) (Tv: Sport 1)
Március 17., vasárnap
14.00: DVSC SCHAEFFLER–Vipers Kristiansand (norvég) (Tv: Sport 1) – élőben az NSO-n!
16.00: SG BBM Bietigheim (német)–Ikast Hb (dán) (Tv: Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik