Úszás: tömeges fertőzés után - Gyurta Gergely 3 kilót fogyott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 08:54
null
A hétvégi, portugáliai versenyt többen lemondani kényszerültek (Fotó: Tumbász Hédi)
Gyurta Gergely szenzációs győzelmet aratott szombaton Balatonfüreden, az Európa-kupa második állomásán. Az estét még ünnepléssel tölthette, vasárnap azonban jött valami egészen más, valami nagyon rossz... A Magyar úszás napján vízbe szállók közül sokakat megtámadott egy vírus, de egyelőre nem tudni, pontosan milyen vírus.

 

„Egyik pillanatról a másikra lettem rosszul, vasárnap délután kettő körül kezdődött az egész – elevenítette fel a történteket Gyurta Gergely. – Amikor hetedszer-nyolcadszor hánytam, azt reméltem, kijött belőlem minden, s mivel nagyon szomjas voltam, ittam egy korty vizet. Két perc múlva már az sem volt bennem. Este tízkor bementünk a kórházba, mert édesapám azt mondta, jobb lesz úgy. Jobb is lett, hiszen bent maradtam éjszakára, sóoldatot, infúziót kaptam, így reggel haza is jöhettem. Most már sokkal jobban vagyok, de még gyengének érzem magam. Ráálltam a mérlegre, három kilóval vagyok kevesebb. A hét végén Setubalban versenyeztem volna, ahogyan Olasz Anna is, de ő is megbetegedett, így minden bizonnyal itthon maradunk. Beszéltem a Füreden mögöttem második helyezett Mateusz Szawrymowiczcal, ő is kórházba került.”

A LIMNOLÓGIAI INTÉZET SZERINT KIVÁLÓ A BALATON VÍZMINŐSÉGE

A Balaton ökológiai állapota és vízminősége egyaránt kiváló – jelentette ki a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Intézetének hidrobotanikai osztályvezetője kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (MTI)

Bővebben itt olvashat a hírről!

Akárcsak Risztov Éva, aki néhány napig még biztosan a debreceni Kenézy-kórház vendégszeretetét élvezi, miként a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid is ágynak estek. Sajnos nemcsak nagyjainkat, hanem a kicsiket is elérte a kór. A Jövő bajnokai program keretében mintegy 300 tehetség tempózott szombaton a Balatonban, közülük nagyon sokan a vasárnapot-hétfőt kórházban és/vagy ágyban töltötték. Akadtak szerencsésebbek, Kapás Boglárka, Cseh László és Darnyi Tamás például megúszta a betegséget.

Remélhetőleg a felelős már nem ússza meg, hiszen minden elfogultság nélkül állítjuk: a Magyar Úszószövetség nagyszerű eseményt szervezett szombaton Balatonfüreden, s most ahelyett, hogy mosolyogva, boldogan nyilatkozhatnának a sikeres rendezésről, a nagyszerű kezdeményezésről, magyarázkodni kényszerülnek.

„Tavaly, amikor először rendeztük meg a Magyar úszás napját Füreden, ugyanezekkel a papírokkal rendelkeztünk, mégsem volt gond – mondta Kiss László szövetségi kapitány. – Az Európai Úszószövetség két vezetője is megadta az engedélyt a rendezésre, egyébként velük együtt voltunk pénteken az obszervatóriumban, hogy megtudjuk, milyen időjárás várható szombaton. Azt tudjuk, hogy az úszók közül szinte mindenki máshol evett, vagyis valószínűleg nem ez okozta a betegségeket. Egyetlen közös tényező volt, mégpedig a víz.”

Amint arról korábban már beszámoltunk: Risztov Évát heveny gyomor-bél huruttal a debreceni Kenézy Kórházban ápolják.

A történtek előzménye, hogy szombaton Balatonfüreden, a Magyar úszás napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik