3x3-as kosárlabda: női csapatunk szeretné elérni az álmát

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 08:46
Böröndy Vivien szerint minden adott a kvótaszerzéshez Debrecenben (Fotó: MKOSZ)
A hazai rendezésű kvalifikációs tornán csütörtök este már bemutatkozik Földi Attila együttese, a férfiak pénteken lépnek először pályára.

 

Nincs mentség, nincs kibúvó: az utolsó esélyt ragadhatja meg nemenként három csapat a 16-16-ból a 3x3-as szakág utolsó olimpiai selejtezőtornáján Debrecenben. Az esemény első napján a Földi Attila vezette női együttesünk lép pályára kétszer a jól bejáratott Kossuth téri arénában a református Nagytemplom előtt, majd pénteken Csirke Ferenc férfiválogatottja is bemutatkozik, szintén duplázva.

„Mindenki nagyon izgatott, mondani sem kell, teljesen más lesz hazai közönség előtt játszani – mondta Böröndy Vivien, aki tagja volt a múlt hónapban a hongkongi kvalifikációs viadalon párizsi repülőjegyeket még nem szerző válogatottnak. – A nemzetközi szövetség is nagyon szereti a debreceni helyszínt, mindig minden nagyon profi, és a helyi emberek is imádják, alig várják az ilyen eseményeket. Nekünk is minden a rendelkezésünkre állt a tökéletes felkészüléshez. Nem volt nehéz átkapcsolnunk az agyunkat a nagypályás idény végeztével, tudtuk, még egy nagyon fontos feladat vár ránk a nyári szünet előtt. Koncentrálunk erre, nincs fáradtság, és teljes mértékben kihasználjuk a rehabilitációs lehetőségeket.”

Böröndy és társai csalódottak voltak, hogy nem ragadták meg az első esélyt Ázsiában, szomorkodtak kicsit, de tisztában voltak vele, maradt még egy sansz. A debreceni viadal előtt hasznos volt a csapatnak, hogy játszhatott már egy tornán, amelyhez képest egy helyen változott a felállás, Beatrice Mompremier helyét Kiss Virág vette át (Papp Klaudia és Szabó Fanni tagja még a mieink keretének).

„Virág az első pillanattól felvette a ritmust, örülünk neki, hogy csatlakozott hozzánk – folytatta a Sopron Baskettel Magyar Kupa-győztes Böröndy Vivien. – Jó formában vagyunk, nem érezhető, hogy új játékost kell beépítenünk. Nagyon alázatos és látszik, szereti csinálni, hamar beilleszkedett a csapatba. Minden mérkőzés nehéz lesz, fejlődött a sportág, nincsenek gyenge válogatottak, csupa jó játékosból áll az összes keret, emiatt mindenkire ugyanakkora odafigyeléssel készülünk. A 3x3-ban egyébként is bármi megtörténhet, szeretnénk elérni az álmunkat, bekerülni a top háromba, megtesszük érte a maximumot! Kis előny, hogy otthon játszhatunk a szurkolóink előtt, akik nagyon sokat segítenek – győzzenek a legjobbak!”

A szervezők telt házra számítanak, eső esetén az Oláh Gábor utcai Sportcentrumba helyeznék át a tornát.

KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
NŐK, D-CSOPORT
1. FORDULÓ
19.20: Magyarország–Izrael (Tv: M4 Sport)
2. FORDULÓ
21.35: Magyarország–Hollandia (Tv: M4 Sport)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik