Tenisz: szerencsével jutott főtáblára, megnyerte a tornát

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2019.10.13. 16:24
Címkék
A szerencsés vesztesként főtáblára került amerikai Cori Gauff nyerte a linzi, 250 ezer dollár összdíjazású, keménypályás női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben változatos csata után jobbnak bizonyult a lett Jelena Ostapenkónál.

A mindössze 15 éves tengerentúli játékos – aki az idei wimbledoni Grand Slam-versenyen elért nyolcaddöntőjével robbant be a nemzetközi mezőnybe – remekül kihasználta, hogy az elbukott selejtező után mégis szerepelhetett a főtáblán. A fináléig vezető úton mindössze egy szettet vesztett, majd utolsó meccsén fordulatos küzdelemben, 1 óra 40 perc alatt verte a Roland Garros 2017-es bajnokát.

A WTA rangsorában jelenleg 110. Gauffot pályafutása első tornagyőzelme után hétfőtől már a top 100-ban – a 70. hely körül – jegyzik majd a világranglistán.

Az amerikai tinédzser 2004 óta a legfiatalabb tornagyőztes a WTA-körversenyen, Jennifer Capriati 1991-es sikere óta pedig a legfiatalabb amerikai WTA-torna-nyertes. Serena és Venus Williams sem tudott ilyen fiatalon tornagyőzelmet aratni egyesben.


WTA-TORNA, LINZ (250 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ

Gauff (amerikai)–Ostapenko (lett) 6:3, 1:6, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik