Tenisz: Swiatek megszakította Gauff 16 meccses győzelmi sorozatát

Vágólapra másolva!
2023.10.07. 13:25
null
Swiatek simán nyert Gauff ellen (Fotó: Getty Images)
A volt világelső Iga Swiatek két szettben legyőzte a US Open friss bajnokát, Coco Gauffot a 8.13 millió dollár (közel hárommilliárd forint) összdíjazású pekingi női 1000-es tenisztorna elődöntőjében, ezzel megszakította amerikai riválisa 16 meccses sikersorozatát.

 

A lengyel játékos 6:2, 6:3-ra nyerte a szombati mérkőzést, ezzel bejutott a fináléba, amelyben az orosz Ljudmila Szamszonova lesz az ellenfele.

Gauff korábban hétszer kikapott Swiatektől, majd augusztusban, a cincinnati elődöntőben legyőzte őt, szeptemberben, New Yorkban pedig megszerezte pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

A kínai fővárosba is nagyszerű formában érkezett, de Swiatek, aki a US Open után elvesztette éllovas pozícióját a WTA rangsorában, végig irányított az elődöntőjükben – az első játszmában például az amerikai játékosnak egyetlen bréklabdája sem volt –, s idén már hetedszer jutott be tornadöntőbe, ezzel megszakította Gauff 16 meccses győzelmi sorozatát.

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel – nyilatkozott a 22 éves lengyel teniszező. – Úgy érzem, mintha újra szabadon játszhatnék. Egy ideje már nem éreztem ezt.”

A négyszeres GS-győztes Swiatek idei ötödik trófeáját szerezheti meg a vasárnapi döntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik