US Open: lelátói tüntetők miatt állt Gauffék elődöntője – videó

Vágólapra másolva!
2023.09.08. 10:18
null
Tüntetők miatt szakadt félbe a Gauff–Muchová elődöntő a US Openen (Fotó: Getty Images)
Váratlan közjáték szakította félbe az amerikai Cori Gauff és a cseh Karolina Muchová elődöntőjét az amerikai nyílt teniszbajnokság elődöntőjében, az Arthur Ashe Stadionban.

 

Az Associated Press számolt be róla, hogy ötven percre félbeszakadt a Gauff–Muchová elődöntő a második szett első gémje után, amikor négy környezetvédelmi aktivista zavarta meg a játékot, az egyik tüntető pedig mezítláb a betonpadlóhoz ragasztotta magát.

„Amikor beszédet tartok, mindig azt mondom, hogy mit érzek és miben hiszek. Békés módon történt, úgyhogy nem haragszom rájuk. Nyilvánvalóan nem akartam, hogy ez történjen, amikor 6:4, 1:0-ra vezettem és azt akartam, hogy a lendületen folytatódjon. De ha úgy érezték, hogy ezt kell tenniük, hogy hallassák a hangjukat, akkor nem tudok felháborodni ezen” – mondta a fináléba jutó Gauff az esetről.

A „Vessenek véget a fosszilis tüzelőanyagoknak” feliratú pólót viselő tüntetőket biztonsági őrök és több mint fél tucat rendőr vitte el a lelátóról, de az Egyesült Államok teniszszövetsége arról tájékoztatott, hogy hármójukat további incidens nélkül vitték el, a negyedik viszont a lábát a földhöz ragasztotta, így az ő eltávolítása hosszabb időt vett igénybe.

 


 

Az aktivistákat a New York-i rendőrség őrizetbe vette.

A mérkőzés végül folytatódott és Gauff is lendületben maradt, 6:4, 7:5-tel jutott döntőbe, ahol a Madison Keyst kiejtő második kiemelt és hétfőtől új világelső Arina Szabalenkával vív meg.

US OPEN, NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Gauff (amerikai, 6.)–Muchová (cseh, 10.) 6:4, 7:5
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Keys (amerikai, 17.) 0:6, 7:6 (7–1), 7:6 (10–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik