Coco Gauff hátrányból fordítva megnyerte a US Opent!

Vágólapra másolva!
2023.09.09. 21:55
null
Gauff ünnepelhetett, Szabalenka szomorúan távozott (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló tenisz US Open női egyesének döntőjében a hazai kedvenc, hatodik kiemelt Coco Gauff hátrányból fordítva döntő játszmában legyőzte a jövő héttől a világranglistát vezető, második kiemelt fehérorosz Arina Szabalenkát, s ezzel pályafutása első Grand Slam-tornagyőzelmét aratta.

US OPEN NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES
DÖNTŐ

Gauff (amerikai, 6.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.) 2:6, 6:3, 6:2

Pályafutása első Grand Slam-torna-győzelmére készült a mindössze 19 éves amerikai Coco Gauff az idei Australian Opent megnyerő Arina Szabalenka ellen, ám az első játszmában nem úgy tűnt, hogy valóra válik az amerikai álom.

Kimondottan alacsony színvonalú rengeteg hibával tarkított első játszmát a kevesebb hibázó Szabalenka 40 perc alatt bezsebelte 6:2-re. A folytatásban a játék képe annyiban változott, hogy immár Gauff valamelyest kevesebbet rontott, s nagyrészt ennek köszönhette, hogy a második szettet 6:3-ra megnyerve döntő szettre mentette a finálét – a fehérorosz rengeteget rontott, nagyon sok ki nem kényszerített hibát ütött.

Nagyjából ekkor érezte meg az Arthur Ashe stadion közönsége, hogy itt még akár hazai siker is születhet, s a Gauffnak érkező egyre nagyobb hazai szurkolás nagy nyomást helyezett a fehérorosz leendő világelsőre. Szabalenka továbbra is rendkívül idegesen és rengeteg hibával játszott, míg Gauff megtáltosodott a buzdítástól, s hamar elhúzott 4:0-ra, ahonnan már nem esett nehezére lezárni a mérkőzést, 6:2.

Ezzel Coco Gauff pályafutása első Grand Slam-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben.

A modul betöltése eltart néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik