Szűk másfél óra alatt nyert a Babos, Fucsovics vegyes páros

HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)HARMATH ÁKOS (közvetítés), KLEIN RON (tudósítás)
Vágólapra másolva!
2019.05.31. 18:00
null
Győzelemmel kezdtek (Fotó: molcsapat.hu/Neo Interactive)
Győzelemmel kezdte meg a szereplését a Babos Tímea, Fucsovics Márton vegyes páros a francia nyílt teniszbajnokságon, miután 85 perc alatt felülmúlta az első fordulóban a francia Manon Arcangioli, Tristan Lamasine kettőst.

 

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak)
VEGYES PÁROS, 1. FORDULÓ

Babos Tímea, Fucsovics Márton–Manon Arcangioli, Tristan Lamasine (franciák) 7:6 (7–5), 6:4

ÖSSZEFOGLALÓ

Aligha kaphatott volna kedvezőbb ellenfelet Babos Tímea és Fucsovics Márton a Roland Garros vegyes páros versenyének első fordulójában.

Az MTK sportolói két szabadkártyás franciával, Manon Arcangiolival és Tristan Lamasine-nal találkoztak a hatos pályán: előbbi egyesben 257., párosban a 268., utóbbi egyesben 478., párosban a 281. a világranglistán, tehát kizárólag a rendező francia szövetség döntésének hála játszhat a főtáblán.

Ennek ellenére nem adták meg könnyen magukat: bár a magyar páros rögtön az első játékban elvette Lamasine adogatógémét, ám később Babos elveszítette a sajátját, így végül az első szett rövidítésben, Arcangioli kettős hibájával dőlt el Fucsovicsék javára.

A teniszezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen a hatos pálya eleve a center sarkában, forgalmas út mellett helyezkedik el, ráadásul Párizsba megérkezett a nyár, kifejezetten meleg volt az időjárás, tűzött a nap.

A második játszma is kiegyenlítetten alakult, egyik duó sem tudott elhúzni a másiktól – mindkét oldalról szép pontokat és csúnya hibákat is láthattunk. A szett közepén Arcangioli és Fucsovics adogatásánál is akadt fogadóelőny, ám egyik páros sem tudott élni a lehetőséggel – végül 7:6, 5:4-nél Lamasine szervált, 40–40-nél a francia szélesre ütötte a labdát, és mivel a vegyes párosban a következő labdamenet dönt 40 mindnél, Fucsovics és Babos a továbbjutásnak örülhetett.

Következő ellenfelük az ausztrál John Peers és a kínai Csang Suaj lesznek, akiket az Australian Open első körében legyőztek.

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

Köszönjük olvasóink figyelmét, hamarosan jelentkezünk a mérkőzés összefoglalójával, s nyilatkozatokkal.

2. JÁTSZMA

10. JÁTÉK – LAMASINE ADOGAT A MECCSBEN MARADÁSÉRT

Hozza az első pontját, ez eddig nem volt rá jellemző... 15:0. A másodikat is. 30:0. Lamasine vérszemet kapott, jól szervál most, 40:0. Hamarabb kellett volna mondani, elront egy könnyű tenyerest, 40:15. Majd szélesre tesz egy egyenest, 40:30.Sőt, még egyet, ezzel meccslabda Baboséknál! Megvan! Lamasine ezt is szélesre üti, ezzel Babosék nyertek, és bejutottak a második fordulóba!

9. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

A franciák elcsenik az első pontot, aztán sebtében vissza is adják, 15:15. Kettős hiba Marcitól. Az ilyen sose jön jókor... Ismét sikerül javítani az előző hibát – Babos lépett közbe jó ütemben a hálónál. Utána viszont Timi elront a hálónál egy lecsapást, két bréklabda. Sikerül az elsőt hárítani,s egyenlőnél sikerül egy nagy röptecsata végén megszerezni a játékot, 5:4!

8. JÁTÉK – ARCANGIOLI ADOGAT

Babos nagyszerűen szúr közbe a hálónál, 0:15. Két gyors ponttal fordítanak a franciák, 30:15. Mozgalmas játék végén Fucsovics a hálótól szerez szép pontot, 30:30. Arcangioli tesz hosszúra egy egyenest, két bréklabda! Az elsőt kivédik. A másodikat is és ezzel egyenlítenek is, 4:4.

7. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Egy pont ide, egy pont oda, 15:15. Babos szervája után Arcangioli ritörnjét Fucsovics lecsapja a hálónál, 30:15. Marci újabb remek röptéjével 40:15.Babos remek szerváját Lamasine nem tudja pályán tartani, 4:3.

Nem tudjuk, mi tolatott, de vagy odaért, vagy arrébb ment, mindenesetre elhallgatott.

6. JÁTÉK – LAMASINE ADOGAT

Lamasine szerváját a vonalbíró outra mondja, a székbíró lejön tárgyalni a franciákkal a hálónál. Miközben Marciék megbeszélést tartanak az alapvonalnál. Végül a miénk a pont, kettős hibát ítél a bíró. Babos fonák keresztje széles és hosszú is, 15 egál. Az urak hosszas keresztütéseit végül Fucsovics unja meg, de egyenesét Arcangioli a hálónál leöli, 30:15. Babos szép poénnal egyenlít, 30:30. Hosszabb labdamenet végén Arcangioli Babosra üti, ő nem tudja visszatenni, majd Fucsovics nem éri be rövidítést, ezzel ott a játék, 3:3

Percek óta egy tolatóradar sípolása zavarja a játékosokat.

5. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics szerváját a francia hölgy kiüti a lelátóra, 15:0, majd Lamasine is megteszi ezt, 30:0. Babos szép játék után szállítja a 40:0-t. Lamasine tenyeresét Babos hagyja, Fucsovics is, a labda meg beesik, 40:15, de ettől függetlenül megvan a gém a következő ponttal, 3:2.

4. JÁTÉK – ARCANGIOLI ADOGAT

Időközben szépen telik a lelátó, már lehetnek vagy ötvenen is. Miközben mi nézőket számoltunk Arcangioli rendületlenül hozta a pontokat, semmire nyerik a gémet, 2:2

3. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Az első két pontot elveszik a franciák, utána viszont Timi két jó szervájával gyorsan 30:30. Arcangioli vált oldalt, nem jön be, hogy át áll keresztről egyenesre, 40:30. Babos ászértékű szervájával megvan a játék, 2:1!

2. JÁTÉK – LAMASINE ADOGAT

Az első két pont a magyaroké, ám utána legalább ilyen gyorsan hozzák a második két pontot a franciák, 30:30. S ahogy azt Lamasine már az első játszmában is tette többször, ha lendületbe jött adogatóként, akkor egymás után hozza a pontokat, most is, két ászértékű szervával egyenlít, 1:1.

1. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Fucsovics-show: remek egyenessel hozza Marci az első pontot, majd Arcangiolira játszva a másodikat is, aztán üt egy ászt, végül egy ászértékű szervával az első játékot is szállítja. Babos nem is nagyon ért labdához, 1:0!

1. JÁTSZMA

Hosszúra nyúlt az első játszma, 47 percig tartott.

TIEBREAK – LAMASINE KEZDI AZ ADOGATÁST

Megcsinálja belőle a pontot, aztán Fucsovics jön a szervával, ő nem, 0–2. Marci második szerváját Arcganioli kiüti a lelátóra, 1–2!Arcangioli adogat, Fucsovics jó röptéje után Babos nagyszerű elütésével 2–2. Arcangioli második szerváját remekül fogadta Marci, 3–2! Babos adogat, miután figyelmeztetik az időre. Fucsovics két remek röptéjével 4–2! Babos második szervájából is itt a pont, Lamasine rontott a hálónál, 5–2! Lamasine adogat, Arcangioli hozza a pontot a hálónál, 5–3.Lamasine második adogatását Fucsovics szélesre fogadja, 5–4. Fucsovics adogat és jól felépített játék végén hozza a pontot, 6–4. Marci második szervájából viszont ők csinálnak pontot, 6–5. Arcangioli adogat, és kettős hibát vét, megvan az első szett!

12. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Remek szerva Timitől, Arcangioli nem tudja visszaadni. Lamasine csinál pontot egy nagyszerű fogadással, 15:15. Babos újabb ászértékű szervája után 30:15. Lamasine újabb kiváló fogadását Fucsovics a hálónál nem éri be, 30:30. Megint egy ászértékű szerva Timitől, 40:30. Az újabb jó Lamasine-fogadás elmarad, sőt, széles, így 6:6!

Közben a centeren nyert Federer, ennek zaja eléggé kihallatszik a szomszédból.

11. JÁTÉK – ARCANGIOLI ADOGAT

Két gyors hiba a mieinktől, máris 30:0.Egy hosszabb menet végén Fucsovics tesz szélesre egy könnyebbnek tűnő labdát, aztán kettős hibát üt a francia lány, 40:15. Végül egy hiba a mieink oldalon, ezzel 5:6.

10. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Az első pontot elviszik a gallok. Fucsovics üt a hálóba az alapvonalról fonákkal, 0:15. Babos a hálónál jeleskedik,15:15. Arcangioli véteti észre magát pontot érő fogadással, amire Babos reagál a hálónál szerzett szép ponttal, 30:30. Hosszabb játék végén Babos szerez szép pontot, ám utána nagy röptecsata alakul ki a hölgyek között, amiből a franciák jönnek ki jól, 40:40. Remek keresztütés Fucsovicstól, megvan a játék, 5:5.

9. JÁTÉK –LAMASINE ADOGAT

Az első labdamenetben szinte végig Fucsovics kapta a labdák az alapvonalon, amikor viszont Babos közbenyúlt a hálónál, abból meg is lett a pont, 0:15. Ezúttal Fucsovics röptézett pontot érően, 0:30. Fucsovics most hosszút üt, 15:30. Lamasine jeleskedett egy pazar elütéssel, 30 egál. Lendületbe jöttek a franciák és egy gyorsabb pont után egy szép keresztütéssel le is zárják a játékot, 4:5.

8. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Babos első szervájából megvan a pont, aztán egy ászértékű adogatás, majd egy parádés röpte Fucsovicstól és pillanatok alatt 40:0. Egy kósza francia pont után egy ásszal megvan a 4:4, ez gyorsan ment.

7. JÁTÉK – ARCANGIOLI ADOGAT

Ő is jól kezd, ászértékű szerva.Fucsovics a hálótól jól nyúl közbe, Lamasine hosszan tudja csak áttenni reflexből, 15:15. Újabb adogató pont után a hölgyek keresztbe ütnek egymásnak végül Fucsovics pontot érően lép közbe röptéjével, 30 egyenlő, aztán két gyors ponttal lezárják a játékot, 3:4.

6. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Ász Marcitól kezdésnek, remek! Utána viszont Arcangioli jól nyúl bele Marci egyenesébe, 15:15. Marci leüti a pályáról a francia hölgyet az alapvonalról, akinek emelése kihullik a pályáról, 30:15. Újabb jó szerva után, újabb pont, és még egy ászértékű szervával meg is van a játék, 3:3.

5. JÁTÉK –LAMASINE ADOGAT

Hosszú labdamenet végén Fucsovics jól jön fel a hálóhoz, amivel meglepi Arcangiolit, aki a hálóba röptéz, majd Fucsovics jó tenyeres elütése után már 0:30. Babos üt hosszút, 15:30. Egyenlítenek... Lamasine és Babos keresztbe játszanak egymáshoz, végül Timi széleset üt, 30:30. Hiába a jó kezdés, végül négy egymás utáni ponttal hozzák a szervagémet a franciák, 2:3.

4. JÁTÉK – BABOS ADOGAT

Az első pont a fogadóké, Babos keresztfonákját csapta le a hálónál Lamasine. 0:15. Gyors egyenlítés után Fucsovics üt szélesre a hálónál egy röptét, 15:30. Fucsovics hibázott a hálónál, három bréklabda. Babos remek szervája után Fucsovics hárítja az elsőt, 30:40. Kettős hiba Babosnál, brékeltek, 2:2.

3. JÁTÉK – ARCANGIOLI ADOGAT

Egy-egy gyors pont után a meccs eddigi leghosszabb labdamenete végén a franciáké a pont, Fucsovicsra játszottak szinte minden ütést. Gyorsan sikerül egyenlíteni, 30:30. Most Baboson a sor fogadása után jó keresztekkel hozza zavarba Lamasine-t, aki végül szélesre üt, két bréklabda, ismét! Az első hárítják. A másodikat is – Babos ütött szélesre. Fucsovics a hálóba üt egy testre érkező labdát a hálónál, ezzel hozzák a játékot a franciák, 2:1.

2. JÁTÉK – FUCSOVICS ADOGAT

Első adogatása hibás, a másodikat viszont Lamasine nem tudja visszaadni, 15:0. Marci ismét jól szervál, a nehezen vissza adott labdát pedig szépen leöli, 30:0. Kettős hiba... 30:15. Két pont a franciáknál, bréklabda náluk. Hárítva. Rövid megbeszélés Marciéknál, ami után Marci ászértékű szervájával meg is van a játék, 2:0!

1. JÁTÉK –LAMASINE ADOGAT

Egy ászértékű szervával nyit a francia fiú, 15:0, majd az egyenlítés után sikerül egy tényleges ászt is ütnie, aztán viszont Timiék zsinórban három ponttal brékelnek, remek kezdés, 1:0!

Nem biztos, hogy a pályacsere jót tesz a játéknak, mert ahogy Klein Ron jelenti a helyszínről: „a hatos pálya a centerpálya sarkánál van, egy nagyon forgalmas gyalogút mellett. Amúgy a lelátókon egyelőre körülbelül 20 néző foglal helyet.”

A játékosok már a pályán, kezdődik a bemelegítés.

Ezt a mérkőzést eredetileg a 12-es pályán rendezték volna sorban ötödikként, ám ott több mérkőzés is elhúzódott, ezért a délután negyed négykor szervezők áttették a hatos pályára, ahol az eredetileg kiírt 16.15-ös időpontban kezdődik.

Párizsban az idő remek, nap hét ágra süt, eső nem várható.

Sorsolás, rövid szabálymagyarázat, satöbbi... (Fotó: Klein Ron)
Sorsolás, rövid szabálymagyarázat, satöbbi... (Fotó: Klein Ron)

ELŐZMÉNYEK

Babos Tímea női egyesben három szettben (6:3, 2:6, 1:6) kikapott az ausztrál Priscilla Hontól, így már az első fordulóban búcsúzott. Párosban viszont győzelemmel kezdett a magyar teniszező, aki Kristina Mladenoviccsal az oldalán 6:2, 6:2-re legyőzte a Csiang Hszin-jü, Vang Csiang kínai kettőst.

Fucsovics Márton férfi egyesben maratoni csatában, öt szettben (3:6, 6:3, 6:7 (7–9), 6:2, 2:6) kapott ki az argentin Diego Schwartzmantól az első fordulóban. Párosban Robert Lindstedt oldalán is az első körben búcsúzott, a magyar, svéd duó a Marcelo Demoliner, Divij Sharan brazil, indiai kettőstől 6:3, 4:6, 6:2-re kapott ki.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Babos Tímea, Fucsovics Márton–Manon Arcangioli, Tristan Lamasine mérkőzés Párizsban, a Roland Garros vegyes páros versenyének első fordulójából. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik