Davis-kupa: a mieink legyőzték a bosnyákokat

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 17:17
null
A mieink legyőzték a bosnyákokat (Fotó: Zádor Eszter)
Nagy Péter magabiztosan, három játszmában legyőzte Tomislav Brkicet, így a magyarok 3–2-re megverték a bosnyákokat a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának 2. fordulójában.

 

ISMÉT HEWITT VOLT A HŐS; MURRAY VÉGSZAVAZOTT
Argentína, Belgium, Nagy-Britannia és Ausztrália válogatottja jutott be az elődöntőbe a Dk világcsoportjában, ahol majd előbbi kettő és utóbbi páros ütközik meg egymással.
Bővebben itt olvashat a hírről!

A másik vasárnapi meccsen Fucsovics Márton négy szettben legyőzte Mirza Basicot. Bár Fucsovics az első játszmát a rövidítésben elbukta, a folytatásban nagyszerű teljesítményt nyújtott, és a következő három szettet magabiztosan megnyerte Siófokon.

„Az első napon még küzdöttem az első mérkőzésen, de ma már nagyon jól ment a játék – nyilatkozott Fucsovics az MTI-nek. – A tegnapi páros közben problémáim voltak a vádlimmal, de Makocsai Sándor terapeuta segítségével csináltam este egy vizes programot, így ma már nem volt semmi gond. Sajnálom, hogy elment a páros, azt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk."

A mieink az első fordulóban, márciusban 4–1-re nyertek Moldova együttese ellen Győrben, és a bosnyákok elleni siker azt jelenti, hogy szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhetünk meg a Luxemburgot 5–0-ra megverő Bulgária ellen.

„Eszméletlenül izgultam, amikor megtudtam, hogy kettő kettőnél kell kimennem a pályára – mondta a sorsdöntő mérkőzést követően Nagy Péter. – Próbáltam kizárni minden külső körülményt, ezt hívják álomszerű bemutatkozásnak a válogatottban. Köszönöm a közönség segítségét, nélkülük nem ment volna így!”

„Nem mi voltunk az esélyesek, de a hazai pálya kiegyenlítette az erőviszonyokat – értékelt a találkozó után Kuhárszky Zoltán, a Davis-kupa-csapat kapitánya. – Előzetesen úgy számoltunk, hogy a szombati pároson múlhat a továbbjutás, de nem így lett, hanem Peti döntött. Szeptember tizennyolcadika és huszadika között Bulgáriába utazunk az I-es csoportba való feljutásért, egyelőre nem tudni, hogy milyen csapattal állnak ki a bolgárok. Sok múlik azon, hogy Grigor Dimitrov vállalja-e a Davis-kupát nem sokkal a US Open után.”

TENISZ, DAVIS-KUPA
Euro-afrikai zóna II-es csoport, 2. forduló

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 3–2 – végeredmény
Nagy Péter–Tomislav Brkic 6:4, 6:3, 6:3

KORÁBBAN
Fucsovics Márton–Mirza Basic 6:7, 6:1, 6:3, 6:2

SZOMBATI EREDMÉNY
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Mirza Basic, Amer Delic 6:3, 6:7, 4:6, 0:6

PÉNTEKI EREDMÉNYEK
Fucsovics Márton–Tomislav Brkic 6:2, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3
Nagy Péter–Mirza Basic 6:4, 4:6, 3:6, 3:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik