Davis-kupa: ismét Hewitt volt a hős; Murray végszavazott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.19. 17:57
null
Lleyton Hewitt győzelmi öröme (Fotó: daviscup.com)
Argentína, Belgium, Nagy-Britannia és Ausztrália válogatottja jutott be az elődöntőbe a tenisz Davis-kupa világcsoportjában, amelyben előbbi kettő és utóbbi páros ütközik meg egymással.

 

A MIEINK LEGYŐZTÉK A BOSNYÁKOKAT

Nagy Péter magabiztosan, három játszmában legyőzte Tomislav Brkicet, így a magyarok 3–2-re megverték a bosnyákokat a Dk euro-afrikai zóna II-es csoportjának 2. fordulójában.

Bővebben itt olvashat a hírről!

A péntektől vasárnapig rendezett negyeddöntőkben az ausztrálok 3–2-re megverték a kazahokat Darwinban úgy, hogy a vendégek az első két egyes után 2–0-ra vezettek. Az egyenlítést követően a mindent eldöntő ötödik meccset a volt világranglista-vezető, veterán Lleyton Hewitt nyerte meg a házigazdáknak, akik így először fordítottak 0–2-ről azóta, hogy 1939-ben hasonló körülmények között nyerték meg a sorozat döntőjét.

A belgák és az argentinok már a páros mérkőzés után behozhatatlan előnyre tettek szert a kanadaiakkal, illetve a világelső Novak Djokovics nélkül felálló szerbekkel szemben Ostendében, valamint Buenos Airesben, míg a britek Andy Murray vasárnapi győzelmével tették biztossá továbbjutásukat a tavaly döntős franciák ellen Londonban. A szigetországi együttes 34 év után először került be a legjobb négy közé a Dk-ban.

A szeptember 18–20-án sorra kerülő elődöntőben argentin–belga és brit–ausztrál párharcra kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik