Marozsán Fábián nagyot küzdött, de kikapott a Zverev elleni negyeddöntőben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 17:55
Marozsán Fábián a legjobb négybe kerülésért játszott Miamiban, és veszített (Fotó: Lengyel Viktória Gréta)
A Miamiban zajló ATP 1000-es torna férfi egyes negyeddöntőjében Marozsán Fábián kétszettes vereséget szenvedett a világranglista ötödik helyén álló Alexander Zverev ellen.

 

Az eddig bravúrt bravúrra halmozó Marozsán Fábián a világranglista-5. Alexander Zverevvel került szembe a negyeddöntőben.

A 24 éves magyar teniszező már két top tízes játékost, Alex de Minaurt és Holger Runét is búcsúztatta Miamiban. Zverev ellen jól kezdett, és gyorsan hozta az adogatását, de így tett a német is, aki ezt követően brékelte is Marozsánt az első játszmában. 3:2-nél a magyar játékos is majdnem elvette Zverev adogatását. A német azonban az egész mérkőzésen jól működő szerváival behúzta az adogatását, majd a 9. játékban brékelt, így 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában sokáig nem tudott fogást találni egymáson a két játékos. Zverev főképp az első szerváira támaszkodott, míg Marozsán az alapvonalról remekelt. A közel egyórás játszma második felében Zverev és Marozsán is magabiztosan hozta adogatását. 6:5-nél a bennmaradásért adogathatott Marozsán. Kétszer is szerválhatott az egyenlítésért, de Zverev nem tört meg, és amikor ő került előnybe, rögtön kihasználta, 7:5-re megnyerte a második játszmát, ezzel pedig a mérkőzést is.

A német 2018 után először jutott be a legjobb négybe Miamiban, ellenfele a Carlos Alcaraz–Grigor Dimitrov párharc győztese lesz. Marozsán is büszke lehet, két nagy győzelmet is aratott, így a 38. helyre ugrott előre az élő világranglistán.

 „Ma láthattuk, hogy Fábián milyen fantasztikusan üt az alapvonalról, és a legjobbakat is keményen megdolgoztatja. Ha úgy játszik a folytatásban, mint ma a második szettben, akkor hamarosan ő is odaérhet a top 10-be” – nyilatkozta a győzelmét követően Zverev.

TENISZ
ATP ÉS WTA MIAMI 1000-ES TORNA
Férfi egyes, negyeddöntő
A. Zverev (német)–Marozsán (magyar) 6:3, 7:5
Sinner (olasz, 3.)–Machác (cseh) 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 4.)—Jarry (chilei, 23.) 6:2, 7:6 (9–7)
KÉSŐBB
Carlos Alcaraz (spanyol, 2.)–Grigor Dimitrov (bolgár, 12.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik