Marozsán a Federertől tanultakat is bevetette Rune legyőzésekor

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 20:56
A pálya szélén nyilatkozott Marozsán (Fotó: Lengyel Viktória)
Mint arról beszámoltunk, Marozsán Fábián káprázatos tenisszel, 59 perc alatt 6:1, 6:1-re felülmúlta a világranglistán hetedik helyen álló dán Holger Runét, s a találkozó után elárulta, nagy öröm számára, hogy egy év alatt harmadszor sikerült top 10-es ellenfelet legyőznie.

 

Marozsán Fábián a Miami Openen a selejtezőből feljutó amerikai Aleksandar Kovacevic elleni első fordulós siker után a világranglistán 7. helyen álló dán Holger Runéval került szembe és káprázatos játékkal kirukkolva győzött, úgy, hogy az egy óráig sem tartó meccsen mindössze két játékot engedélyezett riválisának. Érthetően örömmel nyilatkozott a mérkőzés után, amelyet a 14 000 néző befogadására alkalmas Hard Rock Stadionban, a viadal kiemelt pályáján rendeztek.

„Örülök, hogy ismét egy top 10-es játékos ellen játszhattam és hogy ilyen jó napot fogtam ki. Jól ment a játék, igyekeztem kiélvezni a pillanatokat, nagyon örülök, hogy sikerült magamból a legtöbbet kihozni és boldog vagyok, hogy egy újabb nagy skalpot gyűjtöttem be. Nagyszerű érzés, hogy itt lehettem a stadionban és ilyen remek közönség előtt játszhattam” – fogalmazott Marozsán a megnyert mérkőzés után még a pálya szélén állva. 

Gyorsan megkapta a kérdést, hogy mennyi plusz energiát jelent számára, hogy a labdamenetek között szinte minimális érzelmeket mutat ki. „Igazság szerint még Roger Federertől láttam, tanultam, hogy nagyon nyugodtan játszik, gyakorlatilag pókerarccal teniszezik, és nekem is sikerül néha. Hogy aztán ezzel mennyi energiát spórolok, azt nem tudom pontosan, de valamennyit biztosan”.  

Ezzel Marozsán számára folytatódik tehát a torna Miamiban, a 3. fordulóban a világranglistán 45. helyen álló ausztrál Alexei Popyrin ellen lép pályára, a tét a legjobb 16 közötti szereplés kiharcolása lesz. 

„Ugyan nem kiemelt a tornán, de nagyon veszélyes játékos, nagyokat szervál, gyors ütései vannak, bármi megtörténhet. Nagyszerű lenne megint győzni, ha felveszem a ritmust, és ki tudom használni a lehetőségeimet, akkor összejöhet a negyedik forduló...” – vélekedett saját ügynökségének a magyar teniszező.

„Már most eljutott hozzám, hogy sokan azt mondják, Alcaraz legyőzése után ez a második legnagyobb eredményem. Lehet, hogy ha egyszer Rune világelső lesz, én is így fogom gondolni, egyelőre azért én a tavalyi Casper Ruud elleni győzelmemet többre tartom” – tette hozzá. 

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (kemény pálya, 8.995 millió dollár)
2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Marozsán Fábián–Holger Rune (dán, 6.) 6:1, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik