Tenisz: Büszke vagyok arra, hogy visszatértem – Nadal

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 13:25
Ahogy arról már hírt adtunk, hosszas kényszerpihenő után győzelemmel tért vissza a legjobbak közé Rafael Nadal. A 22-szeres Grand Slam-győztes, korábbi világelső spanyol klasszis két szettben múlta felül az osztrák Dominic Thiemet a brisbane-i kemény pályás tenisztorna férfiversenyének 1. fordulójában. A győzelem után érthetően önfeledten értékelt és adott hangot boldogságának.


Rafael Nadal győzelemmel tért vissza (Fotó: Getty Images)
Rafael Nadal győzelemmel tért vissza (Fotó: Getty Images)

Közel egy év kihagyás után játszott ismét egyes tétmeccset Rafael Nadal, aki egy másik korábbi Grand Slam-bajnokkal, Dominic Thiemmel csatázott. Bár a két játékos a kihagyások miatt mostanra igencsak visszaesett a világranglistán, mindkettőjük megbecsültségét jelzi, hogy a találkozót zsúfolásig telt lelátók előtt, óriási hangulatban rendezték a Pat Rafter Arénában. Nadal 7:5, 6:1-re nyert, ezzel bejutott a 2. fordulóba és az ATP-tornákon való győzelmeket tekintve megelőzte Ivan Lendlt – a 80-as évek kiemelkedő játékosa anno 1068. győzelemig jutott.

NADAL VISSZATÉRÉSE


„A mai nyilvánvalóan egy fontos és érzelemteljes nap a számomra – mondta Nadal a győztes meccse után. – Valószínűleg teniszpályafutásom egyik legnehezebb éve van mögöttem, így büszke vagyok arra, hogy visszatértem és ilyen szinten tudtam játszani” – fogalmazott Nadal, aki arról is beszélt, hogy nem foglalkozott Lendl statisztikájával.


A legenda hozzátette: hálás a közönségnek, a szurkolók hihetetlen hangulatot varázsoltak az arénába, a stábjának és a családjának pedig köszöni a támogatását.


ATP-TORNA, BRISBANE
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Rafael Nadal (spanyol)–Dominic Thiem (osztrák) 7:5, 6:1
Matteo Arnaldi (olasz)–Fucsovics Márton 6:7 (5–7), 6:4, 7:6 (9–7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik