Tenisz: Alcaraz óriási meccsen verte meg Nadalt Las Vegasban – videók

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 09:15
The Netflix Slam, A Live Netflix Sports Event
Nadal (balra) és Alcaraz emlékezetes csatát vívott egymással Las Vegasban (Fotó: Getty Images)
A Netflix Slam elnevezésű eseményen magyar idő szerint hétfőn hajnalban csapott össze egymással a két spanyol klasszis, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz. A meccset szuper tie-break döntötte el a fiatalabbik spanyol javára.

A streamingszolgáltató még tavaly decemberben jelezte, hogy 2024-ben Netflix Slam néven egy különleges esti bemutató meccset szervez a Las Vegas-i Mandalay Bay Resort and Casinóban, ahol a két spanyol klasszis, a 37 éves Rafael Nadal és a 17 évvel fiatalabb Carlos Alcaraz mérheti össze erejét.

A kemény pályán megrendezett találkozó a várakozásoknak megfelelően szenzációs teniszt és hatalmas izgalmakat hozott, a helyszínre kilátogató 12 ezer néző valódi csúcsteniszt kapott a pénzéért. Az első játszmában a 22-szeres Grand Slam-győztes Nadal volt a jobb, 6:3-ra be is húzta a szettet, a folytatásban azonban fordult a kocka és Alcaraz 6:4-gyel egyenlített. Vagyis jöhetett a mindent eldöntő szuper tie-break, ahol egyesével váltottak a szervával, emiatt folyamatosan a fiatalabbik spanyol került előnybe. Nadal öt meccslabdát is hárított (nem is akármilyen ütésekkel), de a hatodikat már nem tudta, így Alcaraz 14–12-re megnyerte a végletekig kiélezett rövidítést. Ennél izgalmasabb lezárást a filmekben is nehéz lett volna elképzelni...

NETFLIX SLAM, LAS VEGAS
Alcaraz (spanyol)–Nadal (spanyol) 3:6 6:4 14–12

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik