Világosban sötét végeredmény – Szávay kikapott Ivanovicstól

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 12:00
Szávay Ágnes pénteken a berlini torna negyeddöntőjében egy nagyszerű első szett, és egy szoros második után 6:3 4:6-ra állt a szerb Ana Ivanovics ellen, amikor a találkozó sötétedés miatt félbeszakadt. A meccset szombaton 11 órakor folytatták, de a magyar lány sajnos már nem tudta folytatni azt a játékot, amivel az első szettet megynerte.
Szávay Ágnes három játszmában alulmaradt Ivanoviccsal szemben
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes három játszmában alulmaradt Ivanoviccsal szemben
Szávay Ágnes három játszmában alulmaradt Ivanoviccsal szemben
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes három játszmában alulmaradt Ivanoviccsal szemben

Szávay Ágnes pénteken sokkal jobban kezdett, mint a világranglistán második Ana Ivanovics. A magyar lány már korán brékelni tudta, a berlini tornán második helyen kiemelt szerb lányt, és 6:3-ra meg is nyerte a szettet.

A folytatásban továbbra is jól játszott Szávay, de sajnos Ivanovics még jobb volt, így 6:4-gyel egyenlíteni tudott. A mérkőzést azonban sötétedés miatt nem tudták befejezni, így a harmadik szett szombatra maradt.

A szombaton 11 órakor folytatódó mérkőzés harmadik játszmájában Szávay kezdhette az adogatást, de az első gémet rögtön el is bukta, majd a másodikat, és a harmadikat is.

Ezt követően azonban a tornán 10. helyen kiemelt magyar lány is tudott brékelni, majd hozta a saját adogatását, és így 3:2-re alakította az utolsó játszma állását.

Sajnos azonban ezután ismét a szerb klasszis játszott pontosabban, és 5:2-re elhúzott. Szávay ekkor még tudott nyerni egy gémet, de többet már nem, így Ivanovics végül 3:6, 6:4, 6:3 arányban megnyerte a találkozót.

Ivanovics elsősorban annak köszönhette sikerét, hogy a döntő játszmában első szerváiból 82 százalékban pontot tudott csinálni, míg Szávaynál ugyanez a szám csak 43 százalék volt.

Szávay veresége ellenére nagyszerűen helyt állt a világ jelenleg második legjobb teniszezője (legalábbis papíron) ellen, és ez mindenképp biztató a jövőre nézve.

Ivanovics a berlini torna elődöntőjében az orosz Jelena Gyementyjeva ellen játszik szombat délután.

BERLIN

NEGYEDDÖNTŐ
Ivanovics (szerb, 2.)–Szávay (magyar, 10.) 3:6, 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik