Szávay 48 perc alatt jutott a 2. fordulóba

Vágólapra másolva!
2010.02.08. 19:10
Szávay Ágnes 48 percnyi játék után jutott a párizsi női tenisztorna második fordulójába, miután a fehérorosz Olga Govorcova az első szett elvesztése után a második  játszma elején feladta ellene a mérkőzést.
Szávay Ágnesnek jól megy Govorcova ellen Párizsban (Fotó: Reuters)
Szávay Ágnesnek jól megy Govorcova ellen Párizsban (Fotó: Reuters)

 

 SZÁVAY: NEHÉZ MÁSODIK FORDULÓRA SZÁMÍTOK

„Kicsit furcsa volt az első meccsen, mivel az ellenfelem betegsége miatt feladta az összecsapást – nyilatkozta a torna honlapján Szávay. – A saját játékomat tudtam játszani, és el kell mondanom, hogy úgy éreztem, mintha otthon szerepelnék."

 

A magyar versenyző nem tudta megmondani, hogy a rövidebb meccs segítségére lehet-e a következő fordulóban, de ma jól ment a játék, és reméli, hogy ez a következő fordulóban is így marad. Már Ausztráliában is játszott több jó meccset, és ezek jót tettek az önbizalmának.

 

„Nehéz második fordulóra számítok, mivel jó játékosok jutnak el oda. Még nem tudom, hogy ki lesz az ellenfelem, de a legjobbat kell nyújtanom, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

A két játékos egyesben ezelőtt kétszer találkozott egymással: még 2004-ben egy salakos torna selejtezőjében Govorcova nyert, tavalyelőtt viszont a párizsi versenyen 6:1, 6:1-re Szávay diadalmaskodott, aki aztán meg sem állt a döntőig. Idén az Australian Openen a páros első fordulójában néztek egymással farkasszemet, akkor a magyar lány örülhetett.

Most is ő kapta el jobban a mérkőzés elejét, rögtön elvette a bizonytalanul kezdő, kettős hibákat ütő Govorcova adogatását, majd meg sem állt 4:0-ig.

Ekkor a magyar lánynál 11 centivel magasabb és a világranglistán 21 hellyel mögötte (55.) álló fehérorosz játékos percei következtek, rövid idő alatt 4:3-ra alakult az állás. Szávay azonban szerencsére még időben kapcsolt, és a következő két játékot hozva megnyerte a nyitó szettet.

A második játszma mindössze egy játékot hozott – ez Szávayé lett –, ugyanis Govorcova betegség miatt feladta a mérkőzést, így továbbra sem nyert még idén főtáblás mérkőzést, Szávay Ágnes pedig 48 percnyi játék után győzelemnek örülhetett. A következő fordulóban a harmadik kiemelt belga Yanina Wickmayer és a horvát Petra Martic összecsapásának győztesével találkozik majd.

Szávay győzelme előtt egy másik magyar győzelemnek is örülhettünk, mivel Marosi Katalin párosban győzelemmel kezdte a szereplését. A horvát Darija Jurakkal az oldalán 7:6, 2:6, 10–3-ra diadalmaskodott a negyedik kiemelt Sarah Borwell, Raquel Kops-Jones, brit, amerikai duó ellen.

  WTA-TORNA, OPEN GDF SUEZ, PÁRIZS (700 000 dollár, szőnyeg)
EGYES, 1. FORDULÓ
Szávay (magyar)–Govorcova (fehérorosz) 6:3, 1:0-nál Govorcova feladta

Vesznyina (orosz, 8.)–Dulgheru (román) 6:1, 6:4

PÁROS, 1. FORDULÓ
Marosi, Jurak (magyar, horvát)–Borwell, Kops-Jones (brit, amerikai, 4.) 7:6, 2:6, 10–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik