Szávay Ágnes: Szafinával akár Grand Slam-tornát is nyerhetünk

Vágólapra másolva!
2008.04.30. 12:14
Szávay Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján beszélt idén nyújtott teljesítményéről, és terveiről a jövővel kapcsolatban. A magyar klasszis tudja, hogy nem kezdte túl jól az évet, de úgy véli, túljutott a nehéz időszakon. A versenyző elmondta, Szafinával nagyon jó párost alkotnak, akár Grand Slam-tornát is nyerhetnek.
Szávay Ági optimista a folytatással kapcsolatban
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szávay Ági optimista a folytatással kapcsolatban
Szávay Ági optimista a folytatással kapcsolatban
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Szávay Ági optimista a folytatással kapcsolatban

Szávay Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján beszélt az ebben az évben mutatott teljesítményéről, elképzeléseiről a jövőről.

A magyar teniszcsillag 2008-as éve nem kezdődött túl jól, egyszer jutott el a döntőig, de nem tudta megnyerni a tornát Párizsban, két alkalommal pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Szávay tudja, hogy az év elején hullámzó volt a teljesítménye, és nem remekelt, de később magára talált, és jobban ment neki a játék.

A sportoló elmondta, nagyon sokat és nagyon keményen edzett, hogy újra a régi formáját tudja hozni, és úgy érzi, nem tett jót neki, hogy gyakran esélyesként lépett pályára, mivel így az ellenfeleknek nem volt miért aggódniuk.

A klasszis teniszező hozzátette, a győzelmek újra lendületbe hozták, de nagyon nehéz volt túllenni ezen az időszakon.

Szávay szerint párosban egyre jobbak Dinara Szafinával, és nagy előnyt jelent, hogy főtáblások a tornákon, mivel így nem kell a selejtezőkön részt venniük.

A magyar lány elmondta, baráti kapcsolatba került az orosz versenyzővel, és úgy véli, akár Grand Slam-tornát is nyerhetnek együtt.

A tavaly az év sportolójának választott teniszező nem sok időt tölt Budapesten, szombaton utazik Berlinbe, ahonnan rögtön megy a Rómában rendezendő tornára, majd egy hét szünet után következik a Roland Garros Párizsban, és már az is biztos, hogy ott lesz Pekingben.

Az optimista hangulatban eltöltött készülésnek a versenyekre egyetlen hátulütője van, hogy Szávay kihagyja az érettségit. „Most nincs szükségem rá” – mondta a sportolónő.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik