3x3-as kosárlabda: női csapatunk sem jutott ki az olimpiára

Vágólapra másolva!
2024.05.19. 21:28
Nem sikerült a kvótaszerzés Debrecenben (Fotó: Kovács Péter)
Kanada érvényesítette a papírformát a bronzmérkőzésen, a magyar válogatott nagyon közel volt az ötkarikás játékokhoz, ám Tokió után ismét lemaradt róla Debrecenben.

 

Miután egy szürreális, háttal szerzett kosárral Spanyolország végül a rendes játékidőben egy ponttal le tudta győzni Kanadát a debreceni olimpiai selejtező női elődöntőjében, így a nekünk eggyel kedvezőtlenebb forgatókönyv valósult meg, Kanadával csaptunk össze a bronzmeccsen.

A győztes mindent visz, a teher a riválison volt, ebből a szempontból némi reménnyel indulhattunk csatába.

Mozgósítani kellett az utolsó erőtartalékokat is, aztán mindent bele! Ellenfelünk mérhetetlenül magabiztosnak és vidámnak tűnt, mi viszont itthon játszhattunk, a Református Nagytemplom és rengeteg szurkoló előtt.

Szabó Fanni homályával kezdtünk, Michelle Plouffe-tól kaptunk egy kosarat, aztán egy újabbat, sajnos az már kettőt ért. A dobásaink nemigen közelítettek a célhoz, Böröndy Vivient viszont lefaultolták, és bedobta a büntetőt (1–3). Ugyanő labdát szerzett és dobott egy akciógólt is. Katherine Plouffe élelmessége kanadai kosarat eredményezett, természetesen Böröndy felelt, viszont Katherine Plouffe újból beköszönt.

Fotó: Kovács Péter

Papp Klaudia hármasa lejött a gyűrűről, Kiss Virág közelije is, Szabó Fanni dobta a következő kosarunkat, mínusz egy. Kettőt dobhatott M. Plouffe, nem tévesztett. Böröndy befogta ellenfele karját, miközben feltette a ziccert, jöhetett Kanada és egy újabb kosár (4–8). Katherine Plouffe ötre növelte a differenciát, aztán hatra is – a 31 esztendős ikerpár nem tréfált. Böröndy szépített, aztán viszont kicsit túlerőltette és nem kapott sípszót. Pappot blokkolta K. Plouffe, Kanada ismét eredményesnek bizonyult. Michelle Plouffe következett, egyszerűen nem lehetett fogást találni az összeszokott és tudatos Kanadán. Öt tizenháromra álltunk, amikor Papp szépen vállalkozott, faulttal együtt talált be, büntetője azonban lejött a gyűrűről.

Kiss Virágtól elszedte a labdát M. Plouffe, elfogytunk, minden remény elveszett, futószalagon kaptuk a kosarakat (6–15). Szabó büntetőjével szépítettünk, Papp kapott egy blokkot, Böröndy nem talált gyűrűt távolról. Újabb két könnyű kosárral tíz lett közte, Kiss Virág büntetővel kozmetikázott, és egy három másodperces szabálysértést követően jött egy újabb Kiss-találat. Kaptunk egyet, dobtunk egyet Kiss révén, K. Plouffe megszerezte a 19. kanadai pontot, és alig több mint egy perc volt hátra. Az utolsó percben bekaptunk még két kosarat, így meglett a hiányzó két pont a kanadaiaknak, 10–21 a vége.

Tokió után Párizsba sem jutott ki a magyar női 3x3-as válogatott, ezúttal is nagyon közel volt hozzá, ezúttal is Debrecenben, de nem vált valóra az álom.

KOSÁRLABDA
3x3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, DEBRECEN
Bronzmérkőzés
Magyarország–Kanada 10–21

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik