Szávay és Dinara Szafina párosban bejutott a második fordulóba

Vágólapra másolva!
2008.04.16. 08:31
Charlestonban a párosok küzdelmében az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes, Dinara Szafina duó szuper-tiebreak után legyőzte az amerikai Glatch, Lepchenko kettőst, így bejutott a második fordulóba. Egyesben mind Szávay, mind Szafina győzött, így a sorsolás szeszélye folytán a következő körben egymás ellen játszanak majd.
Szávay párosban is továbbjutott
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Szávay párosban is továbbjutott
Szávay párosban is továbbjutott
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Szávay párosban is továbbjutott

Papíron könnyű meccsnek ígérkezett a Szafina,Szávay–Glatch,Lepchenko párosmérkőzés. Alexa Glatch ugyanis csak a 340. a párosok világranglistáján, míg az üzbegisztáni születésű, de Glatch-hoz hasonlóan amerikai színekben versenyző Varvara Lepchenko a 183. A kettős éppen ezért csak szabadkártyával indulhatott a viadalon.

Ennek ellenére a párosok listáján harmincadik Szávay, és kilencedik helyezett orosz társa, Szafina három szettben tudott csak nyerni a „nevenincs” amerikai duó ellen.

Az első játszma még a papírformának megfelelően alakult, hiszen Szávayék simán, 6:1-re hozták a szettet.

A második játékot azonban 6:3-ra az amerikai kettős nyerte, így jöhetett a szuper-tiebreak, melyben a nagyobb tudás a magyar-orosz duó javára döntött.

Szávay és Szafina tehát folytathatja egymás oldalán a tornát, de nemcsak egymás mellett, hanem egymással szemben is találkozni fognak Charlestonban, amire ez idáig WTA-tornán még nem volt példa.

Az orosz lány egyesben, a második fordulóban 6:1, 6:4-re nyert a spanyol Dominguez Lino ellen, így a következő körben a Szugijamát legyőző Szávayval mérkőzhet.

Érdekesség, hogy az ezen az ágon legerősebbnek tartott Csakvetadze kiesett, így ha Szávay továbbjut, akkor a negyeddöntőben is nálánál alacsonyabban rangsorolt ellenféllel játszhat.

Párosban pedig akár magyar rangadót is rendezhetnek a következő fordulóban, ugyanis ha Czink Melinda (egyesben már a selejtezőben búcsúzott) és dél-afrikai társa, Chanelle Scheepers legyőzi a Dulko,Salerni argentin duót, akkor a Szafina,Szávay kettőssel kerül szembe.

EREDMÉNY

Szafina/Szávay (orosz/magyar) – Glatch/Lepchenko (amerikai/amerikai) 6:1 3:6 10:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik