Björgen már három aranynál jár - napi összefoglaló

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.02.26. 09:19
null
Norvég örömünnep a sífutók 4x5 km-es női váltóját követően (Fotó: Action Images)
Sebestyén Júlia a 17. helyen zárt a női műkorcsolyázók küzdelmei során, Berecz Anna a 42. lett az alpesi sízők óriás-műlesikló számában a vancouveri téli olimpia csütörtöki versenynapján. Összesen hat számban avattak bajnokot a nap folyamán: dél-koreai, német, norvég, amerikai, fehérorosz és kanadai aranyérem született.

A negyedik olimpiáján részt vevő Sebestyén összességében jó kűrt futott, ám a bírák kissé lepontozták, 93.80 pontot kapott, amely a rövid programon elért 57.46 ponttal együtt 151.26-ot ért, ami a 17. helyre volt elegendő. A versenyt a dél-koreai Kim Ju Na nyerte meg. (Sebestyén Júlia verseny utáni nyilatkozatát itt olvashatja!)

A női alpesi sízők óriás-műlesikló számában nagy meglepetésre a német Viktoria Rebensburg diadalmaskodott. A 20 éves győztes a szám junior-világbajnoki ezüstérmese, de a felnőttek között még egyetlen világkupafutamot sem nyert. Mögötte a szakág specialistájának számító, világbajnoki ezüstérmes szlovén Tina Maze a szuper óriás-műlesikláshoz hasonlóan második lett, míg a lesiklásban bronzérmes osztrák Elisabeth Görgl ezúttal is harmadik helyen végzett. Berecz Anna a 42. helyen zárt.
    
A sífutók 4x5 km-es női váltóját a Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen összeállítású norvég négyes nyerte meg. Björgen harmadik aranyérmét szerezte Kanadában, ezzel ő a most zajló ötkarikás játékok legeredményesebb sportolója.
    
Az északi összetett egyéni nagysánc számában kettős amerikai siker született: az aranyérem a világbajnoki címvédő Bill Demong nyakába került, míg a második helyen Johnny Spillane végzett.
    
A síakrobaták férfi ugrásában a fehérorosz Alekszej Grisin lett az első, míg a női jégkorongtornán a papírformának megfelelően a házigazda kanadai válogatott diadalmaskodott, miután a fináléban 2–0-ra legyőzte az Egyesült Államokat. A mérkőzésnek azonban ezzel még nincs vége: a sportszerűtlenül ünneplő, a jégre sört, pezsgőt és szivart is magukkal hozó kanadaiak miatt vizsgálatot rendelt el a NOB.

A NAP ÉRMESEI
FEBRUÁR 25.
ARANY EZÜST BRONZ
Alpesi sí, női óriás-műlesiklás Rebensburg (német) Maze (szlovén) Görgl (osztrák)
Északi összetett, Gundersen-nagysáncverseny Demong (amerikai) Spillane (amerikai) Gruber (osztrák)
Sífutás, női 4x5 km-es váltó Norvégia Németország Finnország
Jégkorong, nők Kanada Egyesült Államok Finnország
Műkorcsolya Kim Ju Na (délkoreai) Aszada Mao (japán) Rochette (kanadai)
Síakrobatika Gisin (fehérorosz) Peterson (amerikai) Liu Csung-csing (kínai)

 

 ÉREMTÁBLÁZAT
ORSZÁG ARANY EZÜST BRONZ
Egyesült Államok 8 12 12
Németország 8 11 7
Kanada 8 6 3
Norvégia 7 6 6
Dél-Korea 6 4 1
Svájc 6 2
Ausztria 4 3 5
Kína 4 2 3
Svédország 4 2 2
Oroszország 3 4 6
Hollandia 3 1 2
Franciaország 2 3 5
Ausztrália 2 1
Csehország 2 3
Szlovákia 1 1 1
Fehéroroszország 1 1 1
Nagy–Britannia 1
Lengyelország 3 1
Japán 2 2
Szlovénia 2 1
Lettország 2
Olaszország 1 3
Finnország 1 2
Horvátország 1 1
Észtország 1
Kazahsztán 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik