Dél-koreai arany női műkorcsolyázásban

Vágólapra másolva!
2010.02.26. 05:58
null
Sebestyén Júlia 17. helyen zárta az olimpiát
Címkék
A kűrrel befejeződtek a női műkorcsolyázók küzdelmei a téli olimpián. Az aranyérmet a dél-koreai Kim Ju Na szerezte meg a japán Aszada Mao és a kanadai Joannie Rochette előtt. A magyar színeket képviselő, immár negyedik olimpiáján induló Sebestyén Júlia sajnos négy helyet visszacsúszva a 17. helyen zárt.

Sebestyén Júlia tizenegyedikként mutatta be gyakorlatát a huszonnégy versenyző közül, és sajnos két ugrásánál is voltak problémái. A bírák 93.80 pontot adtak neki, amivel összesítésben 151.26-ot szerzett. Így viszont négy korcsolyázó is elé került, aki a rövid program után még mögötte volt.

Ami a többieket illeti, az olasz Kostner és a grúz Gedevanishvili még Sebestyénnél is gyengébb kűrt futott, de sajnos őket sem sikerült maga mögé utasítania. Az európaiak közül viszont jól ment az oroszoknak és a finneknek, ők mindannyian jelentősen előreléptek.

A legjobbak küzdelmébe azonban csak az Európa-bajnok finn Lepistö tudott beleszólni, miután többek között az amerikai Flattot megelőzve a tízedikről jött fel a hatodik helyre, ám az első öt helyet az ázsiai és az észak-amerikai versenyzők osztották el egymás között.

Egy időre a japán Ando vette át a vezetést, Lepistö és közte alig egy pont volt a különbség. Ekkor következett a rövid program után vezető dél-koreai Kim, aki ezúttal is remek gyakorlatot mutatott be, így nem csoda, hogy kiemelkedő, 150.06 pontot kapott, s toronymagasan átvette a vezetést.

Az nyilvánvaló volt: a hátralévő három versenyző közül csak egy verheti meg, aki nemcsak tökéletes, hanem szenzációs kűrt fut. A második helyen álló japán Maónak ez nem sikerült, többször hibázott, így legjobb esetben is csak második lehetett.

Utolsó előttiként a kanadai Rochette lépett jégre, akinek néhány nappal a verseny előtt hunyt el az édesanyja. A harmadik helyről várta a folytatást, gyakorlata – egy apró megingástól eltekintve – már volt olyan, ami felvette a versenyt a koreaiéval, pláne hazai pályán. A pontozók azonban nem így látták, így még a japánt sem tudta megelőzni.

Már csak az amerikai Nagasu volt hátra, aki ugyancsak szép programot mutatott be, de az érmek sorsába nem tudott beleszólni. Így is sikerült a hatodikról a negyedik helyre előrelépnie.

VANCOUVER 2010 
NŐI MŰKORCSOLYÁZÁS  
1. Kim Ju Na (dél-koreai) 228.56
2. Aszada Mao (japán) 205.50
3. Joannie Rochette (kanadai) 202.64
4. Mirai Nagasu (amerikai) 190.15
5. Ando Miki (japán) 188.86
6. Laura Lepistö (finn) 187.97

 
17. Sebestyén Júlia (magyar) 151.26
A TELJES EREDMÉNYLISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik