Műkorcsolya-vb: kanadai vezetés, hatodik helyen a magyar páros

Vágólapra másolva!
2024.03.20. 21:41
Pavlova és Sviatchenko (Fotó: Getty Images)
A párosoknál a kanadai Deanna Stellato-Dudek és Maxime Deschamps áll az élen a rövidprogramot követően a Montrealban zajló műkorcsolya-világbajnokság szerdai nyitónapján, a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar kettős pedig a 24 induló között a hatodik helyről várja a kűrt.

Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar egység, amelynek ez a második közös idénye, kifejezetten tetszetős produkciót mutatott be a legendás Queen együttes Another One Bites the Dust című számára előadott rövidprogramban, jól sikerültek a kötelező elemek és ugrások, így a bírók 68.01 ponttal jutalmazták Pavlovát és Sviatchenkót, akik tavaly a hetedik helyen végeztek.

A duó 2.5 ponttal megjavította az egyéni legjobbját, melyet decemberben a Grand Prix döntőjében korcsolyázott. Ugyanakkor ez a produkció sem volt elég ahhoz, hogy dobogós pozícióból várja a folytatást, mert a hazai duó és a címvédő japán mellett a tavaly Európa-bajnok olasz, a junior világbajnok grúz, továbbá egy német kettős is megelőzte. A magyarok hátránya 9.5 pont az éllovassal és közel öt a harmadikkal szemben.

A kanadai vb 22 órától a nők rövidprogramjával folytatódik, amelyben nem lesz magyar érdekelt. A párosok kűrjét csütörtökön közép-európai idő szerint 23.10-től rendezik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik