Műkorcsolya: huszonhét orosz származású versenyző szerepel a kaunasi Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.01.10. 13:02
null
A Pavlova Maria, Szviatcsenko Alexej páros magyar színekben indul Kaunasban (Fotó: Getty Images)
Országuk ukrajnai háborúja miatt oroszok nem indulhatnak a kaunasi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, a különböző nemzeti válogatottak színeiben viszont huszonhét orosz származású versenyző rajthoz áll a litvániai kontinensviadalon.

 

A TASZSZ anyaga szerint 15 ország – köztük Magyarország – képviseletében vannak jelen a szerdától vasárnapig tartó Eb-n olyan oroszok, akik úgy döntöttek, hogy megváltoztatják sportállampolgárságukat. Az érintettek közül négyen női, kilencen férfi egyéniben indulnak, hatan párosban, nyolcan pedig jégtáncban érdekeltek. Az edzők között is sok orosz található – írta az orosz állami hírügynökség.

Az Eb-n mind a négy számnak van magyar résztvevője, közülük jó esetben a dobogón vagy a dobogó közelében végezhet az orosz születésű Pavlova Maria, Szviatcsenko Alexej páros. A duó a tavalyi kontinensviadalon ötödikként, a világbajnokságon hetedikként zárt. A férfiaknál Vlaszenko Alekszandr küzd azért, hogy bemutathassa a kűrjét, jégtáncban a szintén orosz gyökerű Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics kettős képviseli a magyar színeket.

Az idei Európa-bajnokság házigazdája eredetileg Budapest lett volna, de egy éve visszalépett a rendezéstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik