Téli olimpia: taroltak a németek a szánkóversenyeken

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 15:44
null
Natalie Geisenberger, Tobias Wendl és Tobias Arlt már hatodik olimpiai aranyát ünnepelhette, Johannes Ludwig (balra) "csak" háromnál tart (Fotó: AFP)
A csapatversennyel fejeződtek be a szánkósok küzdelmei a pekingi téli olimpián. Ahogy a férfi és női egyéniben, illetve kettesben, úgy természetesen ebben a számban is a németek szerezték meg az aranyérmet.

 

A két egyéni és a páros aranyérmes – Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig és a Tobias Wendl, Tobias Arlt – kettős a vártnál sokkal szorosabb versenyben szerezte meg a győzelmet az osztrákok előtt, mert a két egyes után még nyugati szomszédaink álltak jobban. Viszont párosuk nagyot hibázott a végén, és ez sokba került, mert a németek kettőse 8 századmásodperccel gyorsabban ért a célba. A harmadik helyet a lettek szerezték meg, akik első pekingi érmüket ünnepelhették.

A németek dominanciáját jól jellemzi, hogy a négy aranyérem mellett két ezüstöt is szereztek, hiszen a nőknél és a ketteseknél is duplázni tudtak. Geisenberger, Wendl és Arlt összességében már a hatodik olimpiai aranyérménél tart, mert ők már Szocsiban és Pjongcsangban is dupláztak. Ludwig négy évvel ezelőtt szerepelt először, viszont „csak” az aranyérmes csapat tagja volt, egyéniben akkor bronzérmes lett.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
SZÁNKÓ, CSAPAT
1. Németország (Natalie Geisenberger, Johannes Ludwig, Tobias Wendl/Tobias Arlt) 3:03.406 perc
2. Ausztria (Madeleine Egle, Wolfgang Kindl, Thomas Steu/Lorenz Koller) +0.080 mp hátrány
3. Lettország (Eliza Tiruma, Kristers Aparjods, Martins Bots/Roberts Plume) +0.948
4. Orosz csapat +1.261
5. Olaszország +1.446
6. Kanada +1.829

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik