Téli olimpia: ötkarikás ezüstérmesek búcsúja a selejtezőben

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.03. 14:53
A férfi és női mogul (vagy más néven buckasízés) selejtezőjével a síakrobaták is megkezdték szereplésüket a pekingi olimpián.

A hölgyeknél 30-an voltak érdekeltek a kvalifikációban, s közülük 10-en jutottak tovább: három amerikai, két japán és két ausztrál, valamint egy francia, orosz és kanadai versenyző. Viszont éppen lemaradt a továbbjutásról a korábbi világbajnok és 2014-es olimpiai ezüstérmes kanadai Chloé Dufour-Lapointe. A selejtezőt egyébként az ausztrál Jakara Anthony nyerte a címvédő francia Perrine Laffont és az amerikai Jaelin Kauf előtt. hölgyeknél 30-an voltak érdekeltek a kvalifikációban, s közülük 10-en jutottak tovább: három amerikai, két japán és két ausztrál, valamint egy francia, orosz és kanadai versenyző. Viszont éppen lemaradt a továbbjutásról a korábbi világbajnok és 2014-es olimpiai ezüstérmes kanadai Chloé Dufour-Lapointe. A selejtezőt egyébként az ausztrál Jakara Anthony nyerte a címvédő francia Perrine Laffont és az amerikai Jaelin Kauf előtt.

A férfiaknál a címvédő kanadai Mikaël Kingsbury volt a selejtező legjobbja, a svéd Walter Wallberg és a francia Benjamin Cavet előtt, és továbbjutott a pjongcsangi bronzérmes japán Hara Daicsi is. Összesen két-két amerikai, finn, japán és svéd versenyző mellett az első kanadai és a harmadik francia jutott még a döntőbe, ahonnan viszont lemaradt a 2018-as olimpián ezüstérmes ausztrál Matt Graham, aki nem tudta teljesíteni a pályát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik