Dahlmeier az első duplázó, Wüst sporttörténelmet írt – ez volt a hétfői versenynap

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), KARÁDI ZOLTÁN, RÁCZ PÉTER (Budapest), MAROSI GERGELY (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.12. 06:59
null
Ireen Wüst, Hollandia valaha volt legeredményesebb olimpikonja és a legtöbb olimpiai érmet szerző gyorskorcsolyázó (Fotó: AFP)
A XXIII. téli olimpiai játékok hétfői programjából az erős szél miatt törölték az alpesisí-versenyeket, a szabadtéri helyszíneken alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát az időjárás. Kanada két, az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Hollandia és Norvégia egy-egy aranyérmet szerzett, a holland gyorskorcsolyázó Ireen Wüst sporttörténelmet írt, a német sílövő Laura Dahlmeier a játékok első duplázója.

KORÁBBI HÍRFOLYAMAINK:
FEBRUÁR 8.
FEBRUÁR 9.
FEBRUÁR 10.FEBRUÁR 11.

 

A LEGFONTOSABB HÍREK

• Törölték a programból a női óriás-műlesiklást, amelyben Hozmann Szonja és Maróty Mariann Mimi is érdekelt volt. A versenyt február 15-re, csütörtökre halasztották. Bővebben »

A hódeszka-versenyek „elengedése” – főleg a női slopestyle-é – éles kritikákat kapott, lévén a kavargó, erős szél igencsak veszélyes volt a versenyzőkre. Többen is kifejtették, annak örültek a legjobban, hogy épségben letudták a versenyt.

Martin Fourcade nyerte sílövészetben a férfiak, Laura Dahlmeier a nők üldözőversenyét. Dahlmeier az első duplázó Pjongcsangban.

• A holland Ireen Wüst megszerezte ötödik olimpiai bajnoki címét is, miután megnyerte a női 1500 méteres gyorskorcsolya-versenyt. Ez Wüst 10. olimpiai érme, ezzel most már ő minden idők legtöbb ötkarikás dobogós helyet megszerző gyorskorcsolyázója. Wüst az első sportoló, aki négy különböző téli olimpián nyert aranyat egyéni versenyszámban (Torino, Vancouver, Szocsi, Pjongcsang).

• A hétfői versenynap után Németország vezeti az éremtáblázatot Hollandia és Norvégia előtt. Eddig hat nemzet (Németország, Hollandia, Norvégia, Kanada, Egyesült Államok, Franciaország) szerzett egynél több aranyérmet Pjongcsangban.

Laura Dahlmeier az első, aki Pjongcsangban két aranyérmet szerzett (Fotó: AFP)
Laura Dahlmeier az első, aki Pjongcsangban két aranyérmet szerzett (Fotó: AFP)

A HÉTFŐI ARANYÉRMESEK

Műkorcsolya, csapatverseny: Kanada
Hódeszka, női slopestyle: Jamie Anderson (Egyesült Államok)
Sílövészet, női üldözőverseny: Laura Dahlmeier (Németország)
Sílövészet, férfi üldözőverseny: Martin Fourcade (Franciaország)
Mogul, férfiak: Mikael Kingsbury (Kanada)
Gyorskorcsolya, női 1500 m: Ireen Wüst (Hollandia)
Síugrás, normálsánc, nők: Maren Lundby (Norvégia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik