Műkorcsolya Eb: tökéletes címvédő; Forgó 30. lett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.16. 17:37
null
A spanyol Javier Fernández megvédte címét (Fotó: MTI/Sóki Tamás)
A címvédő Javier Fernández hibátlan produkciójával magasra tette a mércét a Syma-csarnokban zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság férfi versenyének csütörtöki rövid programjában. Forgó Kristóf 30. lett, így szombaton nem mutathatja be a kűrjét.

 

A világbajnoki bronzérmes spanyol energikus produkcióval kápráztatta el a mintegy kétezer nézőt, ugrásait, így a négyfordulatos Salchowot, a tripla Axelt és a tripla Lutz, tripla toe loop kombinációt is tökéletesen hajtotta végre, előadásmódjával pedig a bírákat is lenyűgözte. Fernández 91.56 pontot kapott produkciójára, ezzel a második helyen álló orosz Szergej Voronovot több mint hat ponttal előzi meg, míg a harmadik, 2008-ban Európa-bajnok cseh Tomás Vernerrel szemben már nyolc pontnál is nagyobb az előnye.

„Csodálatos, amikor minden ennyire tökéletesen sikerül. Sok szurkoló kísért el Magyarországra, úgy láttam, ők ugyanúgy élvezték az előadásomat, ahogyan én” – mondta az MTI-nek a 22 esztendős Fernández.

A tíz évvel ezelőtti budapesti Eb-n aranyérmes francia Brian Joubert két ugrását is csúnyán elrontotta, 73.29 pontjával csak a kilencedik helyről várja a szombati folytatást.

A 35 fős mezőny magyar tagja, az első felnőttvilágversenyén szereplő Forgó Kristóf a rövid programjában hibázott a tripla flipnél, 47.91 pontot kapott, ezzel 30. lett, így nem léphet jégre szombaton, amikor az első 24 helyezett mutatja be a kűrjét.

MŰKORCSOLYA EB, BUDAPEST
FÉRFI RÖVID PROGRAM

1. Javier Fernández (spanyol) 91.56 pont
2. Szergej Voronov (orosz) 85.51
3. Tomás Verner (cseh) 83.51
…30. Forgó Kristóf 47.91

Az Eb csütörtöki versenynapja 18.25-kor a jégtáncosok kűrjeivel folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik