Villa 0-2 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 08:10
Megkaptuk a kielégítő választ a legutóbbi bajnokin felmerült kényes kérdésekre. Elsősorban azt kellett elégedetten konstatálnunk, hogy nem...

Megkaptuk a kielégítő választ a legutóbbi bajnokin felmerült kényes kérdésekre. Elsősorban azt kellett elégedetten konstatálnunk, hogy nem feküdte meg a gyomrunkat a Lasagna FC által felszolgált háromfogásos, továbbá azt is jó volt látni, hogy Townsend nem csak a válogatott számára tartogatja a gólokat. Talán ennél is pozitívabb, hogy az első félidős relatíve csendes teljesítménye nem vette el a kedvét, és a szünet után újult erővel ment neki Lunának. Kifejezetten energetikus elfutásai voltak még az utolsó percekben is. Mint egy fiatalabb Lennon, aki még lőni is tud. Jó lesz ez. Kifejezetten örülhetett a bemutatkozásnak Vlad is, aki egyből egy clean sheet-et tudhat eddig magáénak a PL-ben. Benteke párszor lefejelte, de az még a legjobbakkal is előfordul. Soldado pedig lőtt egy klasszis gólt (ideje volt): megszerezte a labdát, majd tökéletes ütemben indult be üresbe, hogy pontosan érkezzen a Holtby visszapasszát tálcán elé tevő Paulinho asszisztját befejezni. Csodás finis volt, felnézett, és magasan a rövid kapufa mellé helyezett - tudatos és tökéletesen kivitelezett mozdulatsor volt, az esetlegesség bármi látszata nélkül.Megkaptuk a kielégítő választ a legutóbbi bajnokin felmerült kényes kérdésekre. Elsősorban azt kellett elégedetten konstatálnunk, hogy nem feküdte meg a gyomrunkat a Lasagna FC által felszolgált háromfogásos, továbbá azt is jó volt látni, hogy Townsend nem csak a válogatott számára tartogatja a gólokat. Talán ennél is pozitívabb, hogy az első félidős relatíve csendes teljesítménye nem vette el a kedvét, és a szünet után újult erővel ment neki Lunának. Kifejezetten energetikus elfutásai voltak még az utolsó percekben is. Mint egy fiatalabb Lennon, aki még lőni is tud. Jó lesz ez. Kifejezetten örülhetett a bemutatkozásnak Vlad is, aki egyből egy clean sheet-et tudhat eddig magáénak a PL-ben. Benteke párszor lefejelte, de az még a legjobbakkal is előfordul. Soldado pedig lőtt egy klasszis gólt (ideje volt): megszerezte a labdát, majd tökéletes ütemben indult be üresbe, hogy pontosan érkezzen a Holtby visszapasszát tálcán elé tevő Paulinho asszisztját befejezni. Csodás finis volt, felnézett, és magasan a rövid kapufa mellé helyezett - tudatos és tökéletesen kivitelezett mozdulatsor volt, az esetlegesség bármi látszata nélkül.

Lineker első megjegyzése a második gólunk után az volt, hogy Soldadón sosem lehetett látni a görcsösséget a kényelmetlenül hosszúra nyúlt gólcsend alatt - és ez a gól is mutatta, hogy a legjobb csatárok ismérve, vagyis a jéghidegvér nála is széria tartozék. Egyetértek legendánkkal - attól nem lesz jobb nekünk sem, ha egy csatárunk azon gondolkodik, hogy már mióta nem talált be. Minden egyes meccset külön kell értelmezni, külön kell rá felkészülni. Ez kell ahhoz, hogy egy ötmeccses gólszerzési széria ne tegye elkényelmesedetté a játékost, ill. hogy egy ötmeccses gólaszály se öntse betonba a bokáit.


Aston Villa v Tottenham Hotspur by dm_52632090911df

BBC-összefoglaló, Les Ferdinand (és Dion Dublin) szagértésével a végén.

Volt azért negatív hozománya is a meccsnek: volt egy ökör Spurs-szurkoló, aki Townsend gólja után nyakszirten dobta a partjelzőt egy égő füstbombával. Hálistennek perceken belül elfogták a biztonságiak és a többi vendégszurkolótól is megkapta az éves anyázás-adagját. Simán lett volna olyan játékvezetői négyes, amely ezek után a meccs félbeszakítása mellett döntött volna, és a pontokat a Villa számlájára utaltatta volna 3-0-ás eredménnyel.

COME ON YOU SPURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik