Tottenham - Manchester City

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 19:01
Olyan meccs előtt áll a csapat, amelyen már egy 5-0-ás vereség is fejlődés lenne a két csapat legutóbbi találkozójához képest. Lehet mondani...

Olyan meccs előtt áll a csapat, amelyen már egy 5-0-ás vereség is fejlődés lenne a két csapat legutóbbi találkozójához képest. Lehet mondani, hogy ez minden terhet levesz az edző válláról, hiszen szinte senki sem várja el úgy istenigazából a pontszerzést a fiainktól. De azért borítékolható, hogy az esetleges vereséget minden sportújságíró Sherwood képességeinek valódi fokmérőjeként fogja interpretálni. Még akkor is, ha ennek kábé annyi értelme lenne, mintha a Palace elleni szerencsés győzelem után ajnároztuk volna Timmy boy-t. Ez a meccs semmiről sem fog dönteni, ellenben hatalmas lökést adhatna a srácoknak egy vállalható eredmény az Egyesült Királyság és az Egyesült Arab Emirátusok legprímább csapata ellen. Ha összejönne a pontszerzés azzal az Arse-nak és Abramovicsnak is jó szolgálatot tennénk, de sebaj. Meg aztán olyan hatalmas sanszot én sem látok jelenleg a bravúrra. Persze biztató körülmények vannak. A Watford ellen például otthon mutatta meg Pellegrini gárdája, hogy náluk sem megy minden rendben robotpilóta üzemmódban. Bár az már kevésbé tölt el optimizmussal, hogy egymás után kétszer aligha fognak hatvan percnyi előnyt ajándékozni az aktuális ellenfélnek.Olyan meccs előtt áll a csapat, amelyen már egy 5-0-ás vereség is fejlődés lenne a két csapat legutóbbi találkozójához képest. Lehet mondani, hogy ez minden terhet levesz az edző válláról, hiszen szinte senki sem várja el úgy istenigazából a pontszerzést a fiainktól. De azért borítékolható, hogy az esetleges vereséget minden sportújságíró Sherwood képességeinek valódi fokmérőjeként fogja interpretálni. Még akkor is, ha ennek kábé annyi értelme lenne, mintha a Palace elleni szerencsés győzelem után ajnároztuk volna Timmy boy-t. Ez a meccs semmiről sem fog dönteni, ellenben hatalmas lökést adhatna a srácoknak egy vállalható eredmény az Egyesült Királyság és az Egyesült Arab Emirátusok legprímább csapata ellen. Ha összejönne a pontszerzés azzal az Arse-nak és Abramovicsnak is jó szolgálatot tennénk, de sebaj. Meg aztán olyan hatalmas sanszot én sem látok jelenleg a bravúrra. Persze biztató körülmények vannak. A Watford ellen például otthon mutatta meg Pellegrini gárdája, hogy náluk sem megy minden rendben robotpilóta üzemmódban. Bár az már kevésbé tölt el optimizmussal, hogy egymás után kétszer aligha fognak hatvan percnyi előnyt ajándékozni az aktuális ellenfélnek.

CSAPATHÍREK

Vertonghen, Kaboul, Paulinho, Sandro - négy nagyon fontos név, akik elvileg már teljes értékű edzésmunkát végeznek - sajnos azonban több mint elképzelhető, hogy egyikük sem áll még készen arra, hogy a kezdőben kapjanak helyet. Townsend és Lamela még sérült, Holtby pedig lehet, hogy eligazol (bár én remélem, hogy marad). A City-nél ellenben megkaphatjuk Agüero partnereként Negredót, aki felépült a vállsérüléséből, sőt David Silva is újra bevethető. Tovább növeli Pellegrini esélyeit, hogy Nasri, Garcia és Milner sem lehet tagja az utazó keretnek, tehát még véletlenül sem fogják gyengíteni a trabantkékek középpályáját.

Lloris

Walker - Dawson/Vlad - Vlad/Vertonghen - Rose

Lennon - Dembélé/Sandro - Eriksen/Paulinho - Sigurdsson/Eriksen

Soldado - Adebayor.

A rendelkezésre álló emberekből azért össze lehet rakni egy eléggé szilárd és egyben pozitív kezdőt - még akkor is, ha esetleg a nemrég még betegállományban lévő játékosok egyike sem lehet ott a kezdőrúgásnál. És akkor még kis is hagytam Bentalebet, aki a statisztikák alapján a leginkább labdabiztos játékosunk. Mondanom sem kell, hogy nem sokkolna egy Lennon-Dembélé-Bentaleb-Eriksen középpálya sem - de még azt is el tudom képzelni, hogy Sherwood megint csak egy igazi tűzrőlpattant csatárral kezdi a meccset. De azért bízom benne, hogy Soldado és Ade is ott lesz már az elejétől. Az biztos, hogy kemény mezőnymunka vár mindkettejükre, ha bármit is el akarunk érni - és ebbe most a tisztes vereség is beleértendő.

MILESZ?

Persze nem a tisztes vereség a cél, hanem mindenképp a győzelem, és akármennyire is külön kategória idén a City, azért nem lehetetlen küldetés a három pont megszerzése. A Watford elleni egyórás nyöszörgésből ugyan nem vonnék le messzemenő következtetéseket, de volt már a szezonban jó pár olyan idegenbeli meccse a City-nek, amikor nem jött ki nekik a lépés. Legutóbbi vereségük például a Stadium of Lightban esett meg - oké, hogy ez már di Canio menesztése és egy igazi edző kinevezése után történt, de azért mégiscsak lehet erőt meríteni a Fekete Macskák eredményéből.

Ami miatt nagyon aggódok az a védelem - Vertonghen lehet, hogy nem léphet még pályára. Ha pedig pályára lép, akkor lehet, hogy rozsdásan fog mozogni. A Partnere Vlad vagy Dawson lehet, akik mindketten képesek ihletett teljesítményre, de mindig bennük van a kolosszális elbaszás lehetősége is. Egy Negredo-Agüero kettős pedig szarrá bünteti a kisebb hibákat is. A két szélen meg biztosított a szeleburdiság - Walker és Rose is veszettül gyors, de a döntéshozatali képességük alapján nem tartoznak a PL legjobb szélsővédői közé.

Fontos lenne tehát, hogy Sandro vagy a rombolásban szintén erős Capoue pályán legyen - Sherwood és Sir Les azonban szívből rühellik a "védekező középpályás" szerepkört és megnevezést. Úgy érzik, hogy minden középpályásnak részt kell tudni venni a támadásépítésben - méghozzá magas színvonalon. Ez még Sandróról sem mondható el minden meccsen, Capoue pedig eddig ebben a tekintetben nem kápráztatott még el bennünket egyszer sem. Bentalebtől láthattunk már elég sok hasznos (és pontos) előrepasszt - a hátvédsor azonban jóval kiszolgáltatottabb lesz egy Bentaleb-Dembélé középpálya mögött, mint lenne mondjuk Sandróval. Esetleg elképzelhető az is, hogy Lennon-Sandro-Bentaleb-Eriksen négyessel kezdünk. Vagy ugyanez a két brazil megcserélésével. Az mindenesetre eléggé sanszos, hogy a jövőben a "védekező középpályásaink" élete mozgalmasabb lesz, mint eddig volt (már ha maradni akarnak a csapatnál).

HASRAÜTÉS

A józan ész azt sugallja, hogy szívás lesz a vége. Hatalmas pluszt jelenthetne, ha meg tudnánk csapni a Liga legerősebb alakulatát. (Meg persze az is lehet, hogy egy esetleges győzelmet követő eufória hatására elszórakoznánk a következő meccseket...) Meg aztán annyira jó lenne egy győzelemmel feledtetni azt a borzalmas 0-6-ot - bízom benne, hogy nem kell külön motiválni a srácokat, hogy mindent megtegyenek a gyalázatos eredmény jóvátételéért. A tavalyi 3-1 jó minta lehet.

Egyébként Adebayor még mindig heti 40.000 fontot kap a City-től - ezt a PL szabályainak betartása érdekében nem fizuként könyvelik, hanem mint Ade lelépési pénzének havi törlesztése van nyilvántartva. Már nem Mancini áll a City kispadjánál, de reméljük togói centerünk most képes lesz a helyes mederben tartani a bizonyítási vágy által keltett indulatait. Egy gólt mindenképp várok tőle. A gólörömnél remélhetőleg marad a mi szurkolóinknál. AVB alatt összevissz 45 percet kapott a PL idei szezonjában: 0-3-nál állt be félidőben az Etihadban. Az akkor minden bizonnyal lelkiekben padlón lévő csatárnak alighanem felért egy formás tökönrúgással, most itt az alkalom, hogy egykori csapata ellen folytassa a feltámadást. 2-1 ide - mindkét csatárunk betalál.

COME ON YOU SPUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik