Gazza-derby: Tottenham-Lazio

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 10:09
A csoportunk papíron legizgalmasabb meccsét rendezik ma este a Lane-en. A két magasan legesélyesebb csapat méri össze az erejét, a pályaválasztót...

A csoportunk papíron legizgalmasabb meccsét rendezik ma este a Lane-en. A két magasan legesélyesebb csapat méri össze az erejét, a pályaválasztót támogató közönség által prezentált előnyt pedig szépen kiegyenlíti a vendégek összehasonlíthatatlanul jobb idénykezdete. További pozitívum a maradandó futball-élményre szomjazó nézőknek, hogy mindkét edző a becsvágyóbb fajtából való: AVB egészen biztosan komolyabban veszi majd az EL-t mint Redknapp tette (aki pl. tavaly nem is nevezte van der Vaart-ot a sorozatba!), a nyilatkozatai alapján is elvárható ez,Petkovic pedig szintén új érkezőként mindent elkövet majd, hogy emlékezetessé tegye a bemutatkozó szezonját. Vladimir Petkovic egyébként régi jó ismerősünk: a boszniai horvát mester edzette 2010-ben a Young Boys csapatát, akiken keresztül bejutottunk a BL csoportkörébe (2-3, 4-0). Az első, svájci meccsre emlékezve jó lesz felkötnünk a gatyát, a meccs első harminc percében különösen... Tovább után rövid beharangozó (olvasni vágyóknak ajánlom még a Lazio-blog vonatkozó írását.)A csoportunk papíron legizgalmasabb meccsét rendezik ma este a Lane-en. A két magasan legesélyesebb csapat méri össze az erejét, a pályaválasztót támogató közönség által prezentált előnyt pedig szépen kiegyenlíti a vendégek összehasonlíthatatlanul jobb idénykezdete. További pozitívum a maradandó futball-élményre szomjazó nézőknek, hogy mindkét edző a becsvágyóbb fajtából való: AVB egészen biztosan komolyabban veszi majd az EL-t mint Redknapp tette (aki pl. tavaly nem is nevezte van der Vaart-ot a sorozatba!), a nyilatkozatai alapján is elvárható ez,Petkovic pedig szintén új érkezőként mindent elkövet majd, hogy emlékezetessé tegye a bemutatkozó szezonját. Vladimir Petkovic egyébként régi jó ismerősünk: a boszniai horvát mester edzette 2010-ben a Young Boys csapatát, akiken keresztül bejutottunk a BL csoportkörébe (2-3, 4-0). Az első, svájci meccsre emlékezve jó lesz felkötnünk a gatyát, a meccs első harminc percében különösen... Tovább után rövid beharangozó (olvasni vágyóknak ajánlom még a Lazio-blog vonatkozó írását.)

CSAPATHÍREK

Tegnap jött a lesújtó hír, miszerint Adebayor lesérült - tehát vagy Defoe kap egy extra meccset, vagy Dempsey próbálja ki magát középcsatárként. (Már úgyis rég játszott ott.) Van még egy új sérültünk Jake Livermore személyében, tehát mivel Parker még mindig maródi, így némileg szűkült a középső középpályán a választási lehetőségünk. Huddlestone kezdését többé-kevésbé biztosra veszem, mellette pedig Sandro vagy Dembélé lehet a befutó. Bár elvileg Gylfi is játékra fogható, de szerintem egy erős Lazio ellen jobb, ha annyi izmot halmozunk középre amennyit csak lehet. Assou-Ekotto még mindig a leletére vár, de addig is pihenni kényszerül, a kapusok közül pedig Gomes nem áll jelenleg rendelkezésre. A kapusposzt, a védelem, a középső középpálya, ill. a csatárposzt viszonylag könnyen megjósolható, de a 4-2-3-1-ből a "3" tartogathat meglepetést. Mindenesetre én valami ilyesmire számítok:

Lloris

Walker - Dawson - Vertonghen/Caulker - Naughton/Vertonghen

Huddlestone - Sandro/Dembélé

Lennon/Townsend - Dempsey - Gylfi/Bale

Defoe.

Kicsit sok a bizonytalanság, de erős lesz a kezdő bárhogy is variál AVB. Lennonnal is csináltak egy interjút a meccsel kapcsolatban a Klub honlapján, ami legalábbis sugalmazza, hogy a legjobb játékosainkkal nagyon is számol az edző ezen a meccsen.A Lazio-blog informatív beharangozójában a következő kezdőt várják a vendégektől:

Marchetti

Lulic - Biava - Dias - Cavanda/Scaloni

Ledesma

Mauri - Gonzalez - Hernanes - Candreva

Klose.

Ez egy brutálisan erős kezdő tizenegy: tulajdonképpen ezzel a kezdővelállt kia Lazio az eddigi három, egyarántgyőzelemmel végződő bajnokiján.Ha valóban így futnak ki ma is a kezdő sípszóhoz, akkor nagyon remélem, hogy AVB is a lehető legerősebb tizenegyünket küldi ki, mert különben könnyen megéghetünk. (Elkelne a sikerélmény, mert hazai pályán még nem volt benne részünk idén.) Az UEFA-ranglistás helyeknek semmi relevanciája, de ezen irrelevancia illusztrálása végett mégis megemlíteném, hogy mi a 27. helyen állunk (éppen a Roma mögött...), a Lazio pedig 67. helyet tudhatja magáénak(hárommal a Hapoel Tel-Aviv mögött, és hárommal a Bolton előtt).

Nem lesz egyszerű dolgunk: Hernanes a Serie A egyik legjobb kreatív, gólveszélyes középpályása, Klose három meccsen három gólos és úgy döntött Faust-módjára nem öregszik tovább. Ledesma aPalacios-modell egyik első full-extrás kivitele. Ahol esetleg rés mutatkozik a római pajzson az a védelem, amely elismerésre méltó kollektív rutinnal rendelkezik ugyan, de az egyes játékosok gyorsasága már megkopott. Biava 35, Scaloni 34, Dias 33 éves - persze olasz csapatoknál általában meg tudják oldani, hogy ne legyen probléma az éltes korú védelem, de bízom benne, hogy egyik-másik fürgébb léptű játékosunk zavart tud majd okozni a tizenhatosuk előtt.

KÖZÖS PONTOK

Gascoigne-ról mindannyian tudunk, kedvenc ön- és közveszélyes őrültünk mindkét csapat szurkolóinak kollektív tudatába beleégette magát. Instant legendává vált mindkét klubnál, habár római tartózkodását jócskán beárnyékolták a sérülések. Szóval Gazza csodálatos londoni és római ámokfutásával mindenki tisztában van, ám van még egy "közös" játékosunk: Carlo Cudicini. No, ő egyik csapat színeiben sem közelítette meg a klublegenda ranglétra legalsó fokát (habár nálunk tevékeny részese volt a BL-címvédő kifektetésének), viszont ennek ellenére mindkét szurkolótábor nagyra tartja. Ez különösen figyelemre méltó a Lazio esetében, hiszen Carlo kevesebb mint 90 percet játszott a klub színeiben! Ez a kis híján másfél óra1996. október 20-án pergett le - ez volt Carlo Serie A-bemutatkozása: Marchegiani korai sérülése után cserélték be, hogy aztána meccs vége előtt három perccel ő is megsérüljön (méghozzá komolyabban: térdszalagszakadás, félév lábadozás). A meccset megnyerték, de ő soha többé nem lépett pályára a Lazio játékosaként. Mindennek ellenére, saját bevallása szerint még mindig kap szurkolói leveleket Róma égszínkék feléből.

MI LESZ?

Nagyon erős csapat a Lazio - jelenlega rómaiaké azegyik legjobb formában lévő olasz klub, és mint ilyen a világ bármely csapatára nagyon veszélyesek. Mi ráadásul még messze vagyunk a csúcsformától, bár a Reading ellen látott jelek már bíztatónak tekinthetők. Adebayor hiánya fájónak bizonyulhat, bár Defoe becsvágya helyettesítheti a togói bizonyítási kényszeréből adódó extrát. (Ha meg mégis Dempsey kezd legelől, az ebből a szempontból olyan mintha Ade játszana.) Hogy a széleken a Lennon-Bale-Gylfi-Townsend négyesből kik szaladgálnak majd nyilván nagyban befolyásolja a meccs képét és a végeredményt egyaránt. Bízom benne, hogy a két nagy név egyike legalábbis kezdő lesz - de van esély arra is, hogy mindketten ott lesznek. Mindkét csapatban van pár gól, ami szerintem ki is fog jönni belőlük - szoros, izgalmas meccset várok hazai győzelemmel. 3-2 ide -Dempsey megszerzi első spurs-ös gólját, illetve Huddlestone is megváltja a jegyét a fodrászhoz.

COME ON YOU SPUUUUURRRRRSSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik