Neymar 8.5 millió eurót keresett első barcelonai hetében

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 16:25
null
Sandro Rosell, a Barca elnöke és Neymar a szerződés aláírása után: több mint egy klub, több mint egy fizetés... (Fotó: Reuters)
Az év eddigi legfontosabb átigazolása nemcsak sportszakmai, hanem üzleti szempontból is igen gyümölcsözőnek tűnik.

Az ifjú brazil csillag június 3-án írt alá a Barcelonához, éa a brit KantarSport által a brazil lancenet.com oldal számára készített kimutatás szerint az első nyolc napban mintegy 8.7 millió eurót keresett – úgyhogy még csak a pódiumon dekázgatva rúgott labdába a Camp Nouban.

A sportmarketinggel foglalkozó cég felmérése szerint csak a június 3. és 5. között 2751 olyan hír jelent meg a világban, ami tartalmazta a Neymar, Barcelona és persze a Nike szavakat. Márpedig minden egyes megjelenés „forintosítható”, azaz ilyenkor bizony csörög a kassza – méghozzá a brazil labdazsonglőrnél.

„Sosem áruljuk el, mennyit keresnek a játékosaink, ez a klubra és a labdarúgókra tartozik. Neymar tudja, reméljük, teljesen elégedett vele. A személyéhez kapcsolódó marketing- és egyéb jogok őt illetik” – nyilatkozta Josep María Bartomeu, a Barcelona alelnöke Neymar bemutatása után.

Persze azért a katalán klubot sem kell félteni: világszerte tovább nőtt a Barcelona iránti érdeklődés és médiafigyelem, ami várhatóan újabb jómódú szponzorokat csábít a klubhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik