Abramovics csinos jobbkeze a Chelsea elnökségi tagja lett

Vágólapra másolva!
2013.06.15. 21:15
null
Pózolás a trófeákkal: Granovszkaja Didier Drogba, Salamon Kalou és Michel Emenalo (technikai igazgató) oldalán (Fotó: Daily Mail)
A Chelsea FC csaknem 110 éves története során első alkalommal bővült az elnökség női taggal. Roman Abramovics, a londoni klub tulajdonosa léptette elő asszisztensét, a kanadai-orosz származású Marina Granovszkaját, aki az elmúlt évtizedben az orosz milliárdos hű jobbkezeként tevékenykedett a színfalak mögött, nemcsak a futballal kapcsolatos üzleti érdekeltségekben.

José Mourinhóval, a visszatérő portugál vezetőedzővel egy időben történt kinevezésével annak az immáron ötfős női csoport tagja lett, aki erős befolyással bír a világ labdarúgásában. Köztük van Karren Brady, a West Ham United alelnöke, illetve Carolyn Radford, aki 2011-ben a lett a Mansfield ügyvezető igazgatója.

Granovszkaja 1997-ben diplomázott a Moszkvai Állami Egyetemen, majd egyből munkát kapott Abramovics vállalatánál, a Sibneft olajcégnél. Ezentúl ő lesz az első számú kapocs Roman Abramovics és az elnökség többi tagja között.

Az elmúlt két évben BL- és El-trófeát is begyűjtött Chelsea életében Granovszkaja eddig is fontos szerepet töltött be, így elnökségi taggá léptetése szimpla formalitásnak is nevezhető. Az elnökségi üléseken 2010-től rendszeresen részt vett, emellett a klub átigazolásai körül is dolgozott, az ő közreműködésével öltözött vörösből kékbe Fernando Torres, az ötvenmillió fontos spanyol csatár és a Benficától érkezett brazil hátvéd, David Luiz is.

Emellett az edzőpályán is gyakran feltűnt, a klub rutinos játékosaival, csapatkapitányaival tartotta a kapcsolatot, és egyeztetett velük a klub kulcsfontosságú döntései és lépései előtt. A Daily Mail szerint nem túlzás őt Abramovics legbefolyásosabb alkalmazottjának tekinteni, több mint 17 éve szolgálja az orosz milliárdost. Kitartó munkája meghozta gyümölcsét: kinevezésével az angol klubfutball egyik legmagasabb beosztású hölgye lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik