Brazil focioviba jár a kis Rooney

Vágólapra másolva!
2011.03.20. 15:04
null
Wayne és Kai Rooney: Viszlát, angolok! Szevasztok, brazilok! (Fotó: Action Images)
Nem kis meglepetésre az angol válogatott csatár nem a szigetországi focihagyományokban látja Kai fejlődésének útját. Jobban bízik a brazil módiban.

Kai Rooney március 2-án lett 16 hónapos, és apukája úgy érezte, immár nincs mire várni: ideje, hogy a lurkó megkezdje focista karrierjét. Az angol válogatott és a Manchester United támadója azonban nem valamelyik nagy szigetországi elitklub tehetséggondozójában találta meg a megoldást, hanem az Egyesült Királyságban is lendületesen terjeszkedő brazil focioviban, a Socatots egyik, Manchester közelében lévő intézményét nézte ki fia számára.

A brazil szisztéma alapja, hogy minél korábban kell elkezdeni a gyerekek koordinációs és technikai készségeinek fejlesztését, hogy mire a fizikum fejlesztésére és a taktikai érzék csiszolására kerül a sor, a labda már a gyerek legjobb barátja legyen. A brazil foci eredményei (egyedül Brazília tudott eddig öt világbajnoki címet nyerni), pedig messzemenően alátámasztják a képzés sikerét.

A kis Kai egyébként eddig is napi kapcsolatban volt a focival: apukája már ellátta Everton (idősebb Rooney nevelőegyesülete) és Manchester United mezekkel, anyukájával pedig rendszeresen kint van a papa meccsein.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik