Anglia: Addig ittam, amíg ki nem ütöttem magam – Rooney az alkoholproblémáiról

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 11:48
null
Rooney nyíltan beszélt az alkoholproblémáiról (Fotó: AFP)
A Manchester United-legendája és a Birmingham City jelenlegi menedzsere, Wayne Rooney a BBC podcastjében beszélt róla, hogyan nehezítette meg az alkohol a pályafutását és az életét a húszas éveiben.

Rooney 16 évesen debütált a Premier League-ben és nagyon hamar széles körű ismertségre tett szert, de ennek megvolt az árnyoldala is. A Manchester United legendája a podcastben mondta el, nehezen sikerült feldolgozni a hirtelen jött hírnevet és az alkoholban találta meg az egyetlen kiutat.

„A húszas éveim elején az alkohol jelentette számomra a menedéket. Napokig nem mozdultam ki otthonról és addig ittam, amíg ki nem ütöttem magam” – árulta el az interjú elején a játékosként 120-szoros angol válogatott csatár.

„Voltak mellettem emberek, akiktől kérhettem volna segítséget, mégsem tettem– tette hozzá Wayne Rooney. –Nem akartam másokat magam körül tudni, mert mindig feszélyezve éreztem magam ebben az időszakban. Úgy éreztem, cserben hagyom a körülöttem lévőket és fogalmam sem volt, ezt hogyan kellene kezelnem.”

A Birmingham City 38 éves menedzsere azt is elmondta, ma már nem fél megosztani az érzéseit és a problémáit a témával kapcsolatban, és reménykedik benne, hogy sokaknak segíthet azzal, hogy megosztja a történetét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik