Wales: a kapitány megegyezne a Reallal Bale „használatáról”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.18. 00:37
null
Gareth fiam, most inkább pihenj! – mondhatja majd<br />Coleman (jobbra) néhányszor Bale-nek (Fotó: Reuters)
A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Chris Coleman hajlandó lemondani néhány felkészülési mérkőzésen Gareth Bale szolgálatairól. A szakember ezzel kapcsolatban egy speciális paktumot kötne a világ legdrágább játékosának klubjával, a Real Madriddal.

A válogatottaknál visszatérő probléma, hogy legjobb játékosaikat klubjuk nem szívesen engedi el a felkészülési mérkőzésekre. Chris Coleman igyekszik elé menni a dolgoknak, és megállapodást kötne a Real Madriddal a spanyol klub által 100 millió euróért megvásárolt Gareth Bale „igénybevételéről". Nem hívná be a szélsőt az összes olyan mérkőzésükre, amelyeknek nincs tétjük, még akkor sem, ha Bale éppenséggel makkegészséges.

„A Madrid nyomás alá helyezi majd, hogy ne jöjjön hozzánk – idézi Colemant a Telegraph. – Fontos, hogy ne kössük az ebet a karóhoz, mert végül még megjárnánk. Összességében jobban megérheti nekünk, ha azt mondjuk: »Most hagyd ki ezt a meccset!«. Ez függene attól, hogy mikor van az adott találkozó, és attól is, hogy mi vár ránk és a klubjára. Ha például idegenben van meccsünk, ő pedig sokat játszik és fáradt, akkor – még ha egészséges is – meg kell beszélnünk a dolgot. Az igazsághoz hozzátartozik Gareth-tel kapcsolatban, hogy kétéves kapitányságom alatt a Mexikó elleni mérkőzésünket kihagyta a háta miatt, de Bosznia és Ausztria ellen például vállalta a játékot. Sok meccset játszik a Madridban, hosszú távon kell gondolkodnunk. Amilyen nagy szükségünk van rá, ugyanannyira kell vigyáznunk is rá.”

Coleman elmondása szerint Osian Roberts, a walesi válogatott technikai igazgatója és Sean Connolly csapatorvos társaságában még idén Madridba szeretne utazni, hogy megerősítsék a Real Madriddal kialakított kapcsolatukat.

„Biztosítanunk kell őket, hogy ha velünk van (Bale – a szerk.), akkor tudjuk, hogyan bánjunk vele, hiszen Madridban speciális rehabilitációs programot követ – folytatta a walesi szövetségi kapitány. – Tudniuk kell, hogy ha eljön hozzánk, akkor egy darabban tér majd vissza. Ha harcra kész, számítunk rá, hiszen minden mérkőzésen játszani akar. Ha viszont fáradt, akkor pihentethetjük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik