Spanyolország: Pedro négy gólra David Villa rekordjától

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 11:27
Pedro két góllal vette ki részét a spanyol labdarúgó-válogatott Uruguay elleni győzelméből. Mint beszámoltunk róla, a katari felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítményét Vicente del Bosque szövetségi kapitány is kiemelte, illetve dicsérte. A Barcelona szélsője David Villa szezonbeli rekordjára is veszélyes lehet.

„Ez nagy előadás volt, csodálatos élmény volt Katarban játszani – mondta a mérkőzés spanyol hőse, a duplázó Pedro. – Örülök a győzelemnek, és boldoggá tesznek a góljaim, de az a legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjunk. Ezek a felkészülési mérkőzések mindig nehezek, mert kellő motivációt kell benne találni. Ennek az elvárásnak megfelelt a csapat, amely jól játszott. Természetesen nem lehet összehasonlítani egy tétmeccsel, de ezeket is meg kell nyerni, igyekeztünk a lehető legkomolyabban végezni a dolgunkat.”Pedro. – Örülök a győzelemnek, és boldoggá tesznek a góljaim, de az a legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjunk. Ezek a felkészülési mérkőzések mindig nehezek, mert kellő motivációt kell benne találni. Ennek az elvárásnak megfelelt a csapat, amely jól játszott. Természetesen nem lehet összehasonlítani egy tétmeccsel, de ezeket is meg kell nyerni, igyekeztünk a lehető legkomolyabban végezni a dolgunkat.”

A Barcelona szélsője már kilenc válogatott gólnál jár a szezonban – mindezt a legutóbbi hat meccsén szerezte, igaz, csak négyen volt eredményes, a korábbi 18 fellépésén viszont összesen kettő volt neki csupán –, és megközelítette a gólrekorder csapat- és klubtárs, David Villa 2008–2009-es idényben elért tizenhárom találatát.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik