Real: Zidane első galaktikus igazolása honfitársa lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.13. 08:49
Sajtóhírek szerint Zinedine Zidane, a spanyol élvonalbeli Real Madrid nemrég kinevezett vezetőedzője szerződtetné Paul Pogbát, az olasz Juventus francia labdarúgóját.

Az AS azt írja, Zidane honfitársát, Pogbát nevezte meg első „galaktikus” kiszemeltjeként. A 22 éves válogatott középpályást azonban nem lesz könnyű megszereznie a Real Madridnak: amellett, hogy a Juventus várhatóan nem adná olcsón legnagyobb csillagát, a királyi gárda ősi riválisa, a Barcelona hosszú ideje udvarul a francia játékosnak.

Az olasz sajtó szerint Pogbát nagyjából százmillió euróért lehet kivásárolni a Juvéval 2019-ig szóló szerződéséből. A Real korábban Cristiano Ronaldóért és Gareth Bale-ért sem sajnált hasonlóan magas összeget kifizetni, a Barca viszont jobb kapcsolatot ápol Mino Raiolával, Pogba ügynökével.

Pogba a hétfői FIFA-Aranylabda-gálán – ahol beválasztották az év álomcsapatába – furcsa módon egy Barca- és egy Real-mezt is dedikált, továbbá elmondta, csodás lenne Lionel Messivel, a katalánok immár ötszörös aranylabdásával egy csapatban szerepelni. Ugyanakkor Pogba a zürichi eseményen szinte végig Sergio Ramosszal, a madridiak csapatkapitányával társalgott.

Az U20-as világbajnok játékos korábban csodálattal nyilatkozott a Barcelona támadótriójáról, az MSN-nek keresztelt, Messi, Luis Suárez, Neymar hármasról, de nemegyszer hangoztatta, hogy tinédzserként Zidane játékáért rajongott.

Zidane annak idején a Juventusból szerződött a Real Madridba, most a spanyol együttes trénereként azt szeretné, ha Pogba is az ő útját követné.

Pogba a nyáron újabb világversenyen mutathatja meg magát. A franciaországi Európa-bajnokság után könnyen lehet, hogy nem Torinóban jelentkezik edzésre, hanem Spanyolországban – a kérdés csak az, hogy Madridban vagy Barcelonában…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik