Real: dupla fizetés Neymarnak? 390 milliót szánnak rá – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 15:32
A katalán Sport sportnapilap információja szerint a Real Madrid labdarúgócsapatának klubelnöke, Florentino Pérez nagyon komoly anyagi kötelezettséget – összességében 390 millió eurót – vállalna fel annak érdekében, hogy megszerezze a honi rivális Barcelona egyik alapemberét, Neymart.

A lap szerint Pérez már döntött: a távozó Cristiano Ronaldót a brazillal pótolja. A portugál a nyáron már 31 éves lesz, de vélhetően még egyszer jelentős összegért lehetne értékesíteni, és mintha ő sem zárkózna el a váltástól.a távozó Cristiano Ronaldót a brazillal pótolja. A portugál a nyáron már 31 éves lesz, de vélhetően még egyszer jelentős összegért lehetne értékesíteni, és mintha ő sem zárkózna el a váltástól.

A madridi klubvezető a mai napig sajnálja, hogy Neymart 2013-ban elvitte előlük a Barcelona, de ha már így alakult, akkor borsot törne a katalánok orra alá. Egyik legjobbjuk megszerzése felérne Luis Figo 2000-es elhappolásával. Sőt, valószínű, hogy még túl is szárnyalná. Amennyiben az anyagi részét nézzük, úgy nagyságrendekkel.

Figóért 2000-ben 60 millió eurót fizettek a madridiak, most viszont mélyebben a zsebükbe kellene nyúlniuk, hiszen Neymar kivásárlási ára 190 millió euró. Utóbbi jól érzi magát a Barcában, ahol jó fizetése van, így Péreznek itt is rendkívül meggyőző érveket kellene felvonultatnia. A lap szerint a Real Madrid öt évre szóló szerződést kötne Neymarral, aki szezononként 35 millió (!) eurót keresne, ami a jelenlegi fizetésének csaknem a duplája.

És hogy minden flottul menjen, a Neymar ügyeiben megkerülhetetlen apuka is kapna 30 millió eurót, ha a madridi szerződés érdekében lobbizna a fiánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik