Király-kupa: Benzema duplázott, a Real gond nélkül továbbment

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 23:21
null
Karim Benzema három gólt szerzett a Girona elleni párharcban (Fotó: AFP)
A Real Madrid 3–1-re megverte idegenben a Gironát a spanyol labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, és kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel a legjobb négy közé jutott.

A Real Madrid továbbjutása a katalóniai visszavágón nem forgott veszélyben, hiszen a találkozó elejétől veszélyesebben futballozott, mint a Girona, amely a királyiak elleni kupapárharc közben múlt hétvégén a Barcelonával is megmérkőzött (0–2).

A blancók az első félidőben Karim Benzema duplájával kétgólos előnybe kerültek (0–2), utána Santiago Solari bőven megengedhette magának, hogy a második játékrész első felében a francia csatárt és csapatkapitányát, Sergio Ramost is lecserélje.

Benzema az utóbbi időben remek formában futballozik, a Girona ellen például ebben a szezonban már másodszor duplázott, ami azért érdekes, mert spanyolországi pályafutása során korábban még sosem talált be legalább kétszer ugyanannak a csapatnak egy idényen belül. Ráadásul nála csak Lionel Messi (27) és Wissam Ben Yedder (18) szerzett több gólt a jelenlegi évadban a La Ligában szereplő játékosok közül. Benzema most tart 16-nál.

A katalánok az utolsó húsz perchez érve szép ellentámadás végén, Pedro Porro találatával szépítettek (1–2), ám Marcos Llorente távoli lövésével öt perccel később visszaállt a kétgólos különbség (1–3). Az ifjú középpályás augusztus óta másodszor találta el a kaput a Real Madrid színeiben, és mindkét kísérletéből gól született. (Az első gólját a decemberi klubvilágbajnokságon az el-Ajnnak lőtte.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az elődöntő párosítását pénteken 13.30 órától készítik el, a Real Madrid mellett a címvédő Barcelona, a Valencia és a Betis várhatja izgatottan a sorsolást.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Girona–Real Madrid 1–3 (Pedro Porro 71., ill. Benzema 27., 43., M. Llorente 76.)
Továbbjutott: a Real Madrid, kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel

Szerdai eredmények
FC Barcelona–Sevilla 6–1 (Coutinho 13., 53. – az elsőt 11-esből, Rakitic 31., S. Roberto 54., L. Suárez 89., Messi 92., ill. Arana 67.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, 6–3-as összesítéssel

Real Betis–Espanyol 3–1 (Lo Celso 76., Sergio León 95., Mandi 99., ill. Léo Baptistao 33.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Real Betis, 4–2-es összesítéssel

Kedden játszották
Valencia–Getafe 3–1 (Rodrigo 61., 92., 93., ill. Molina 1.)
Továbbjutott: a Valencia, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik