Guardiola: A Real megérdemelte volna a bajnoki címet

Vágólapra másolva!
2010.07.19. 20:24
null
Guardiola szerint megérzik majd Yaya Touré távozását (Fotó: Action Images - archív)
Első előszezonbeli sajtótájékoztatóját tartotta meg hétfőn Pep Guardiola, a spanyol bajnok Barcelona vezetőedzője. A szakember Cesc Fabregasról, Yaya Touréról, és az ősi rivális Real Madridról is beszélt.

„Fabregas nagyon fontos játékosa az Arsenalnak, és megértem, hogy nagyon sok pénzbe kerül. Az Arsenal dönt erről az átigazolásról, és ha a londoniak nem akarják elengedni... nos, akkor nem jön Barcelonába" – kommentálta a hetek óta húzódó Cesc Fabregas-ügyet Pep Guardiola.

SZAVAZÁS

José Mourinhóval a Real Madrid képes lesz-e elhódítani a spanyol bajnoki címet a Barcelonától?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Mint ismert, Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere megtartaná csapatkapitányát, így visszautasította a Barcelona ajánlatát, de a katalánoknak (egyelőre) nem áll szándékukban lemondani a világbajnok játékos szerződtetéséről.

Guardiola arról is beszélt, hogy mindenképpen szerette volna a csapatnál tartani Yaya Tourét, de az elefántcsontparti középpályás el akarta hagyni a klubot.

„Touré távozása nagy veszteség a számunkra. Mindent megtettem, ami a módomban állt, hogy maradásra bírjam, de menni akart – és ilyen esetben nem tudok mit tenni. Hálás vagyok neki mindenért, amit a Barcáért tett, és remélem, a Citynél rendszeres helye lesz a kezdőcsapatban, ami itt nem volt biztosítva. Egy biztos, meg fogjuk érezni a hiányát" – mondta a Manchester Citybe igazoló játékosról a szakember.

A sajtótájékoztatón természetesen nem csak saját csapatáról, hanem a nagy rivális Real Madridról is kérdezték Guardiolát, aki sietve leszögezte, véleménye szerint José Mourinho „a világ egyik legjobb edzője", és a királyi gárda múlt szezonbeli teljesítményét is méltatta.

„A Manuel Pellegrini-féle Real megérdemelte volna a bajnoki címet, de végül apróságok a mi javunkra döntöttek. A Reallal ismét számolni kell majd, és egyenlő esélyekkel, egyaránt nulla ponttal kezdjük az új szezont" – vélekedett a 39 éves szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik