Cruyff: Hogyan lesz csapat a Barca és az MU egoistáiból?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 19:29
null
Cruyff – szokásához híven – őszintén és keményen beszélt (Fotók: Reuters)
Johan Cruyff szerint a Barcelona és a Manchester United hasonló problémákkal küzd, mivel mindkét együttest egyénileg kiváló labdarúgók alkotják, de az edzőknek nehéz lesz csapatot formálni játékosaikból.

Cruyff korábban is kritikával illette a Barcelona átigazolási politikáját, amikor azt mondta, Luis Suárez érkezésével a csapat építése helyett az egyéni sikereket helyezi előtérbe a Barcelona, valamint hogy „régen a Barca igazolt futballistákat, most a Real”.

A gránátvörös-kékek korábbi játékosa és vezetőedzője szerint a „vörös ördögöknél” hasonló a helyzet, az MU támadósorában ugyanis Juan Mata, Robin van Persie és Wayne Rooney mellett a két új igazolást, Radamel Falcaót és Ángel Di Maríát is bevetheti már Louis van Gaal.

„Keresem a logikát az egészben, de nem látom, hogyan lehet kezelni ennyi játékost a Manchester Unitednél – mondta Cruyff a Guardiannak. – Ugyanez a helyzet Barcelonában. Hogyan játszatod együtt Luis Suárezt, Lionel Messit és Neymart?”

Falcao érkezésével tovább bővültek Van Gaal variációs lehetőségei, de vajon jól járt vele a holland?
Falcao érkezésével tovább bővültek Van Gaal variációs lehetőségei, de vajon jól járt vele a holland?

„Egyénileg természetesen mindkét csapatot kiváló labdarúgók alkotják. De az a másik nagy probléma, hogy mindannyian híresek. Rengeteg pénzt keresnek a pályán nyújtott teljesítményükkel és más forrásokból is. Hogyan lehet csapatot formálni ilyen egoistákból? A csapat sikere kellene, hogy az első számú cél legyen. A játékos hiába mondja, hogy »én jól játszottam, hiszen szereztem két gólt«, ha közben három gólt kaptak.”

Cruyff szerint mindkét csapatnál probléma lesz az, hogy a játékosok fontosabbnak tartják-e a csapatot saját maguknál.

„Van Gaal elképesztően erős kerettel dolgozhat, de két hét alatt nem lehet megfelelő csapatszellemet formálni, több időre van szüksége. Még egyszer mondom, egyelőre nem látom, hogy ezek a játékosok hajlandóak lesznek-e háttérbe szorítani az egyéni sikereiket a csapat céljaiért. Nem lesz könnyű helyzet.”

Cruyff nem látja, Neymar, Suárez és Messi hogyan fér majd meg egymás mellett a pályán
Cruyff nem látja, Neymar, Suárez és Messi hogyan fér majd meg egymás mellett a pályán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik